2020 ALES/2 sonuçları sorgulama ekranı

2020 ALES/2 sonuçları sorgulama ekranı

Koronavirüs nedeniyle ertelenen 2020 ALES/2 sınav sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr web sitesinde erişime açıldı. Sınav sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak. İşte, ALES sınav sonuçları sorgulama sayfası...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 21 Şubat 2021 günü yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/2) sonuçlarını açıklandı. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, eğitim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için düzenlenen sınav sonuçları, ÖSYM'nin sitesinde öğrenilebilir.

ALES SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

21 Şubat 2021 tarihinde 81 ilde 88 sınav merkezinde düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (2020-ALES/2) ait değerlendirme işlemleri tamamlandı.

Adaylar, sınav sonuçlarına 2 Mart 2021 tarihinden itibaren ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

Sonuç bilgileri Türkçe ve İngilizce olarak erişilebilir. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alıyor.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Lisansüstü öğrenim görmek isteyen yada akademik kariyer planlaması yapan adayların katılım sağladığı ALE sınavın sonuçları, açıklandığı günden sonra 5 yıl süreyle geçerli olacak.

2020 ALES/2 SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN