2020 DGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı! DGS soru ve cevap kitapçığı görüntüleme ekranı

2020 DGS soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı! DGS soru ve cevap kitapçığı görüntüleme ekranı

DGS temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldı. Dün gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) ardından öğrenciler, cevapladıkları soruların hangilerini doğru ve yanlış yaptıklarını merak ediyor. ÖSYM'nin açıklamasına göre, DGS soru-cevap kitapçığı yayımlandı. Peki, 'DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?' İşte, '2020 DGS soru ve cevapları'...

'2020 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?', 'DGS soru cevap kitapçığı yayınlandı mı?' sorularının yanıtlarına ve '2020 DGS soru cevap görüntüleme sayfası' bilgilerine haberimizde yer verdik. ÖSYM'nin düzenlediği Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 9 Ağustos 2020 günü gerçekleştirildi. Üniversitelerin 2 yıllık (önlisans) bölümlerinden mezun olarak 4 yıllık (lisans) eğitimine geçmek isteyen öğrencilerin girdiği DGS'nin soru ve cevapları yayınlandı. İşte, '2020 DGS ile ilgili bilgiler'...

2020 DGS SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı'nın (DGS) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı yayımlandı.

Sınava başvuran adaylar, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 10 Ağustos 2020 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebilecek.

DGS SORU-CEVAP KİTAPÇIĞI GÖRÜNTÜLEME EKRANI

ÖSYM'den yapılan açıklamada, 2020 DGS temel soru kitapçığının ve cevap anahtarının yayımlandığı belirtildi ve şöyle şu sözlere yer verildi:

"09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavının (2020-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 10 Ağustos 2020 tarihinde saat 11.00'den itibaren ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

2020 DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin takvimine göre, DGS sonuçları 9 Eylül 2020 Çarşamba günü sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM mobil uygulamasından açıklanacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

2020 DGS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İNDİR

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN