2020 işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı ne zaman yatar?

2020 işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı ne zaman yatar?

İşini kaybetmiş ve iş bulmakta zorluk çeken vatandaşlar, belirtilen şartlara uygun bulunması durumunda İŞKUR tarafından işsizlik ödeneğinden faydalanabiliyor. Bakan Selçuk ise, ‘2020 işsizlik maaşı ne kadar? İşsizlik maaşı ne zaman yatar?’ sorularına yanıt verdi…

İstek ve arzusu dışında işten ayrılmak zorunda kalan vatandaşlar İŞKUR'un belirlediği şartlara uymaları durumunda yatırılan primleri üzerinden işsizlik maaşından yararlanabiliyor. Peki İşsizlik maaşı ne zaman yatar? 2020 işsizlik maaşı ne kadar? İşte detaylar…

İŞSİZLİK MAAŞI ÖDEME GÜNLERİ NE ZAMAN?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ağustos ayının işsizlik ve kısa çalışma ödeneğinin 3 Eylül'den sonra hesaplara yatırılacağını söyledi.

Bakan Selçuk, Ağustos ayının kısa çalışma işsizlik ödeneğinin 3 Eylül tarihinden itibaren T.C kimlik numaralarının son hanesine göre banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Hesap numarası sahibi olmayanların ise PTT üzerinden ödemelerini alabileceğini söyleyen Bakan Selçuk, T.C kimlik numaraların son hanelerine göre 0-2-4 olanlara ödemelerin 3 Eylül'de, 6-8 olanların ise 4 Eylül tarihinde ödeme alacaklarını söyledi.

İŞSİZLİK MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden duyurduğu şartlar şu şekilde;

-Kendi kusuru ve isteği dışında işten ayrılma,
-Hizmet süresinin sonra ermesinden önce son 120 gün hizmet akdine devam etmek, hizmet akdinin feshinden öncesinde ki son 2 senede en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödemiş olmak.
-Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içerisinde en yakın İŞKUR birimine elektronik veya şahsen başvurmuş olmak.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Koronavirüs nedeniyle pandemi günlerinde, 30 Haziran tarihinde kısa çalışma ödeneği uygulamasına başvuran işyerleri için uygulama ağustos ayı sonuna kadar geçerli olacak ve yeni başvuru ise alınmayacak. Fakat daha öncesinde başvuran işletmeler bu haktan yararlanabilecek. Kısacası nisan ayından bugüne kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlanan işyerleri, 5 ay süre ile uygulamadan yararlanmış olacak ve nisan ayından sonra başvuru yapanlar 5 ayı tamamlamış olabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN