2020 Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2020 Kurban Bayramı tarihi Diyanet

2020 Kurban Bayramına kaç gün kaldı? 2020 Kurban Bayramı tarihi Diyanet

Yılın ikinci bayramı olan bu bayramda da koronavirüs tedbirlerinin alınıp alınmayacağı konusuna çıklık getiren Bakan Koca, Ramazan Bayramında alınan tedbirler gibi bir kararın alınmayacağını söyledi. 2020 Kurban bayramı tarihi yaklaşınca, ‘Kurban Bayramına kaç gün kaldı?’ sorusu da her geçen gün artıyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinin bayramda bir kısıtlama tavsiyesinin olup olmayacağı ilerleyen günlerde belli olacak. 2020 Kurban Bayramı tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından daha önceden belirlenmişti. Kurban Bayramında kaç gün izin olacağı ise henüz belli olmadı.

2020 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2020 Dini Günler takvimine göre; bu sene arefe 30 Ağustos Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı’nın 1. günü ise 31 Temmuz Cuma günü idrak edilecek. 2. günü 1 Ağustos Cumartesi, 3. günü 2 Ağustos Pazar ve 4. günü de 3 Ağustos Pazartesi günü olacak.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı tatilinin uzatılmasıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, yeni bir karar verilmemesi hâlinde cuma günü başlayacak olan bayram tatilinin son günü ise pazartesi olacak.

RAMAZAN BAYRAMINDAKİ GİBİ KISITLAMA OLMAYACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Kurban Bayramında ramazan bayramında olduğu gibi bir kısıtlamanın olmayacağını vurgularken, konuyla ilgili net bilginin ilerleyen günlerde paylaşılacağını söyledi.

KURBAN VEKALET BEDELLERİ AÇIKLANDI

2020 yılında vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 975 TL, yurt dışında 825 TL olarak belirlendiğini açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, organizasyonun, sınırların paylaşmaya engel olmadığını, kardeşliğin sınır tanımadığını en güzel bir biçimde görülmesine vesile olduğunu aktardı.

İnsanlığın küresel boyutta bir pandemiden dolayı zor bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Erbaş, "En büyük imkanımızın yoksulu, muhtacı, yaşlıyı gözetmek, paylaşmak ve yardımlaşmak olduğunu fark ediyoruz. En büyük zenginliğimizin birbirimize sahip çıkmak olduğunu daha iyi anlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını sebebiyle dünyanın yoksul ve muhtaç bölgelerinin yardıma daha çok muhtaç hâle geldiğini gördüklerini kaydeden Erbaş, "Bu yıl kurban organizasyonu daha önemli olmuştur.

Vekaletle kurban organizasyonunun ne kadar önemli olduğu bir defa daha anlaşıldı." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN