2020 LGS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? LGS 2. tercih tarihleri belli oldu mu?

2020 LGS ek yerleştirme ne zaman yapılacak? LGS 2. tercih tarihleri belli oldu mu?

'LGS ek kontenjan olacak mı ve 1. nakil tercihleri ne zaman yapılacak?' sorusunun yanıtı merak edilirken, liselere yerleştirme işlemleri döneminde 'ikinci tercih' olarak adlandırılan 'LGS 1. nakil dönemi' için boş kontenjanlar ve taban puanlar veliler tarafından internette araştırılıyor. Peki, 'LGS boş kontenjanları nasıl ve nereden görüntülenecek?' İşte detaylar...

'2020 LGS ek yerleştirme ne zaman yapılacak?', 'LGS 2. tercih tarihleri belli oldu mu?', 'LGS 1. nakil tercihleri ne zaman yapılacak?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. LGS 1. nakil döneminde boş kontenjanlar kapsamında nakil işlemlerini gerçekleştirmek isteyen öğrenciler e-Okul üzerinden açılan boş kontenjanlara yerleşebilecek. İşte, '2020 LGS boş kontenjanlar ekranı ve nakil süreci' detayları...

LGS 1. NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselere Giriş Sınavı (LGS) tercih sonuçlarıyla birlikte istediği okula yerleşemeyen öğrenciler, birinci nakil ile şansını deneyecek.

Lise nakil işlemleri, LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 10-14 Ağustos 2020 tarihleri aralığında alınacak. Liselere 1. nakil sonuçları 17 Ağustos 2020 günü açıklanacak.

LİSELERE NAKİL İŞLEMİ BOŞ KONTENJAN SORGULAMA

LGS yerleştirmelerinin ardından boş kontenjanlar, e-Okul ana sayfasından yayımlanacak.

2019-20 Eğitim-öğretim yılında 9. sınıfı tamamlayarak 10. sınıfa geçen öğrencilerin meslek alanlarına geçiş işlemleri Anadolu Meslek Programlarında Alana Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre öncelikli olarak öğrencilerin bulunduğu okullardaki alanlara yapılmıştır. Alan değiştirmek isteyen veya başka okullardaki alanlara geçmek isteyen öğrencilerin geçiş işlemleri aşağıdaki açıklamalara göre nakil yoluyla yapılacaktır:

1) Alanlar bazında boş kontenjanlar 7 Ağustos 2020 saat 17.00 den sonra e-Okul sisteminde 'Nakil Boş Kontenjan ve Taban Puan Bilgileri' bölümünde ilan edilecektir.

2) Öğrencinin kayıtlı olduğu okulun dışındaki diğer okullarda kontenjanı bulunan alanlara nakil başvuruları 10 Ağustos 2020 tarihinde açılacaktır.

Yapılan nakil başvuruları 14 Ağustos 2020 tarihinde ilgili okul müdürlüklerince değerlendirilerek sonuçlandırılacak ve aynı gün okulda ilan edilerek e-Okul, Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden de öğrencinin velisine bildirilecektir.

LGS BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYIN

LGS 2. NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Tercih işlemlerinin ardından yerleştirme sonuçlarının adayların erişimine açılmasıyla birlikte lise kayıtları da başlayacak.

LGS 2. nakil başvuruları ise 17-21 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacak. Sonuçlar 24 Ağustos 2020 günü duyurulacak.

24-26 Ağustos tarihleri aralığında boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvurularının alınması işlemi gerçekleştirilecek.

LGS NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

LGS nakil başvurusu e-Okul üzerinden gerçekleşecek. İlk tercihinde istediği okula yerleşemeyen öğrenciler, 1. nakil dönemi başvurusunu e-Okul ana sayfasında yayımlanacak ekran aracılığıyla yapabilecek.

Bu ekranda yapılan tercihler, okul müdürlükleri tarafından onaylanarak kayıt altına alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul aracılığıyla nakil ekranını yayımlamasının ardından işlemler resmen başlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN