2020 Oscar En İyi Erkek Oyuncusu kimdir?

2020 Oscar En İyi Erkek Oyuncusu kimdir?

25 Ekim’de yapılan KPSS önlisans 2020 sınavında sorulan, ‘2020 Oscar En İyi Erkek Oyuncusu kimdir?’ sorusu, sosyal medyada gündem oldu. 2019’da çıkan Joker filminin başrolü, 2020 Oscar’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Joker filmindeki Joaquin, Phoenix, En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülünün sahibi oldu. Phoenix’in Joker’deki performansı günler boyu konuşulmuştu. Dünyada ve Türkiye’de de gündem olan bu ödül, KPSS önlisans 2020 sınavında da soruldu.

2020 OSCAR EN İYİ ERKEK OYUNCUSU KİMDİR?

2020 En İyi Erkek Oyuncu Oscar Ödülünün sahibi Joaquin Rafael Phoenix, 28 Ekim 1974’te doğdu. Leaf Phoenix olarak da biliniyor, Amerikalı oyuncu, prodüktör, müzik videosu yönetmeni, müzisyen ve aktivist. 

Ridley Scott'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Gladiator filmindeki Commodus rolüyle dikkatleri üzerine çeken Phoenix, bu rolle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar ödülüne aday olmuştu. 2005’te bir biyografi filmi olan Walk the Line'da müzisyen Johnny Cash’e hayat vererek, bir defa daha Oscar'a aday olan Phoenix, 2012’deki The Master filmindeki Freddie Quell rolüyle En İyi Erkek Oyuncu alanında bu ödüle 3. defa aday oldu.

joaquin-rafael-phoenix.jpg

2008’de beklenmedik bir biçimde oyunculuğu bıraktığını ve rap müzisyeni olarak kariyerini sürdüreceğini duyuran Phoenix, 1993’te genç yaşta ölen oyuncu River Phoenix'in kardeşidir. Fakat 2019’da çekilen ve başrolünü oynadığı Joker filmindeki performansıyla Oscar'a 4. kez aday olan Phoenix, "En İyi Erkek Oyuncu" seçilmiştir.
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN