2020 YDS sonuçları sorgulama sayfası erişime açıldı | ÖSYM duyurdu

2020 YDS sonuçları sorgulama sayfası erişime açıldı | ÖSYM duyurdu

Yabancı dil yeterliliğini ölçmek adına ÖSYM tarafından 27 Eylül'de gerçekleştirilen 2020 YDS sonuçları için geri sayım başladı. Adaylar, ÖSYM’nin resmî internet sitesi üzerinden YDS sonuçlarına erişebilecek.

ÖSYM takviminde yer alan bilgilere göre; geçtiğimiz ay içerisinde yapılan 2020 Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları, ekim ayında açıklanacak. YDS sonuçları, ÖSYM’nin osym.gov.tr internet adresi veya e-Devlet kapısı üzerinden görüntülenebilecek.

2020 YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yayınladığı sınav takviminde; Yabancı Dil Sınavının (YDS) sonuçlarını, 23 Ekim 2020 Cuma günü açıklayacağını duyurmuştu. YDS sonuçları 22 Ekim'de açıklandı.
 
YDS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
 
Adaylar, 2020 YDS sonuçlarının açıklandığı an itibarıyla Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sayfasından, mobil uygulamadan ya da e-Devlet kapısı üzerinden sonuçlarına erişebilecek. Sınava giren adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

İnternet sayfası üzerinden paylaşışan sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmünü taşır. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmî olarak başvuruda bulundukları zaman web servis üzerinden edinebilecek.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan öğrencilerin daha evvel aldıkları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre tekrardan düzenlenmez.

DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIYOR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunup bilgisayar ortamında değerlendiriliyor. Değerlendirme esnasında sadece doğru yanıtlar dikkate alınırken, yanlış yanıtlar ise dikkate alınmıyor.

Sınavın ardından ÖSYM Başkanlığı ya da yargı mercilerince iptal edilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak, geçerli soruların puan değerinin tekrardan saptanması üzere puanlama yapılıyor.

2020-yds-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak-osym-duyurduuu.jpg

 

Öğrencilerin doğru yanıt sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanıyor. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler, ÖSYM'de kurulacak olan jürilerce değerlendiriliyor. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılıyor

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,

70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,

80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,

olarak kabul ediliyor. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ile alakalı mevzuata göre tespit ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN