2021 Oscar ödülleri koronavirüs nedeniyle ertelenebilir

2021 Oscar ödülleri koronavirüs nedeniyle ertelenebilir

28 Şubat’ta düzenlenecek törenle sahiplerini bulması planlanan 2021 Oscar ödülleri, gösterim ve çekim takvimlerini alt üst eden koronavirüs salgını nedeniyle ertelenebilir.

Tüm dünyada korku yaratan koronavirüs salgını dünyanın dört bir yanında sinema salonlarının kapatılmasına neden olurken, sosyal izolasyonun sağlanması için alınan önlemler kapsamında film ve dizi prodüksiyonları da durduruldu.

Bu durum, gösterim takvimini alt üst etti. İlkbahar-yaz aylarında gösterime girmesi planlanan filmlerin neredeyse tamamı ileri tarihlere ertelenirken, prodüksiyonlar durduğu için sonbahar-kış aylarında gösterime girmesi planlanan filmlerin bu tarihlere yetişip yetişmeyeceği de belirsiz bir hal aldı.

2021 OZCAR ÖDÜLLERİ ERTELENEBİLİR

Hal böyle olunca bu yıl ödül sezonunda etkili olması beklenen pek çok filmin 2021 Oscar ödüllerine yetişmeme ihtimali ortaya çıktı. Bu da Akademi’nin bu şartlar altında nasıl bir yol çizeceği sorusunu beraberinde getirdi. “The French Dispatch”, “Don’t Look Up”, “Nightmare Alley”, “The Tragedy of Macbeth”, “Amsterdam” gibi bu yıl Oscar yarışında iddialı olması beklenen filmlerin önümüzdeki yıla ertelendiği bir senaryoda, Akademi’nin bu yılki töreni ileri bir tarihe ertelemekten başka çaresi kalmayacağı bir süredir konuşuluyordu. Nitekim gelen son bilgiler Akademi’nin şimdiden bu yönde planlar yapmaya başladığını gösteriyor.

Variety’nin Akademi’de olup bitenler konusunda bilgi sahibi olan birden fazla kaynaktan aldığı bilgilere göre, daha önce 28 Şubat’ta gerçekleşeceği duyurulan 2021 Oscar ödülleri, ileri bir tarihe ertelenebilir. Konuyla ilgili kesin kararlar alınması için henüz çok erken olduğu, ancak Akademi içinde bu konunun konuşulmaya başlandığı belirtiliyor. Variety’nin konuştuğu kaynaklardan biri, ödül töreninin büyük ihtimalle erteleneceğini belirtiyor. Oscarlar’ın ne kadar süre için erteleneceği ise belirsizliğini koruyor.

Koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından Oscar ödüllerinde bazı değişiklikler yapan Akademi, salgın nedeniyle doğrudan VOD ya da dijital platformlarda yayımlanan filmlerin de ödül için değerlendirilmeye alınacağını açıklamıştı. Akademi Başkanı David Rubin, o dönemde yaptığı açıklamada vaziyetin nasıl şekilleneceğini öngörmenin imkânsız olduğunu söylemişti. Salgının gidişatı, özellikle de ABD’nin içinde olduğu vaziyet, bu belirsizliğin bir süre daha devam edeceğini gösteriyor. Bu yüzden Akademi’nin konu hakkında kesin bir karara varması için birkaç ay daha beklememiz gerekebilir. Konuyla ilgili gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN