2021 YÖKDİL/1 sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM'den şaşırtan sürpriz!

2021 YÖKDİL/1 sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM'den şaşırtan sürpriz!

ÖSYM sınav takvimine göre 28 Mart 2021 tarihinde yapılan YÖKDİL/1 sınavının sonuçlarının 20 Nisan 2021'de açıklanacağı belirtilmesine karşın sınav sonuçları 13 Nisan 2021 Salı günü erişime açıldı. İşte, YÖKDİL sınav sonuçları sorgulama sayfası...

Akademik alandaki yabancı dil yeterliliğini ölçmek için yılda iki kez düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nın (YÖKDİL) birincisi mart ayında tamamlandı. Sınav sonuçları için beklemeye koyulan adaylara ÖSYM'den sevindiren sürpriz geldi. YÖKDİL/1 sınav sonuçları 1 hafta erken açıklandı.

YÖKDİL/1 SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN 2021?

28 Mart 2021 günü uygulanan YÖKDİL/1 sınavının sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından adayların erişimine açıldı. Cevap kağıtları, ÖSYM'nin merkezinde optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirildi.

Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinde TC kimlik numaraları ve aday şifrelerini girerek sorgulayabilir.

YÖKDİL/1 SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN