21 Ağustos altın fiyatları | Gram altın ne kadar? Çeyrek kaç TL?

21 Ağustos altın fiyatları | Gram altın ne kadar? Çeyrek kaç TL?

Yatırımcıların güvenli limanı altın fiyatları 21 Ağustos altın fiyatları ve yorumları yakından takip ediliyor. Son zamanlarda koronavirüs salgını ve daralan dünya ekonomisinin izlediği politikalardan ötürü rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları son haftaların en düşük seviyesini gördü.

‘Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL?’ gibi sorular da her sabah vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bir ara 2 bin dolar seviyelerini de aşan ons altın fiyatları bugünlerde bin 930 dolar civarında hareket ediyor. İşte 21 Ağustos altın fiyatlarına dair bilgiler…

Piyasaların hareketinden direkt olarak etkilenen yatırım araçlarından olan gram altın, Merkez Bankası açıklaması öncesinde ons bazında bin 928 dolar seviyelerine kadar düşmüştü. Ardından bin 935 dolara kadar çıkmıştı.

21 AĞUSTOS ALTIN FİYATLARI NE KADAR?

Sabah saatlerinden itibaren itibarıyla, gram altın 447 TL alıcı bulurken, 451 TL’den satılıyor. Çeyrek altın 742 Türk lirasından alınırken, 757 Türk lirasından satılıyor. Gram altın 454 Türk lirasından alınıyor, 458 Türk lirasından satılıyor. Yarım altın bin 485 Türk lirasından alınıyor, bin 515 Türk lirasından satılıyor. Cumhuriyet altını 3 bin 56 Türk lirasından alınıyor, 3 bin 87 Türk lirasından satılıyor.

SERBEST PİYASADA ALTIN FİYATLARI KAPANIŞTA NE KADAR OLDU?

Serbest piyasada önceki gün 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 456,20 Türk lirası oldu.

İstanbul Kapalıçarşı’da 456 Türk lirasından alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 456,20 Türk lirası, 3 bin 4 Türk lirasından alınan Cumhuriyet Ata Lira 3 bin 25 Türk lirasından, 416 Türk lirasından alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 420 Türk lirasından, 2 bin 935 Türk lirasından alınan Lira (Tam) Ziynet 2 bin 955 Türk lirasından, bin 468 Türk lirasından alınan Yarım Ziynet bin 478 Türk lirasından ve 734 Türk lirasından alınan Çeyrek Ziynet 739 Türk lirasından satıldı.

ALTIN DÜŞER Mİ YA DA YÜKSELİR Mİ? İŞTE EKONOMİSTÇİLERİN YORUMU…

Biz Finansal Danışmanlık şirketinin kurucu ortağı Murat Özsoy, mevcut duruma bakıldığında takip edilen bu genişleyici para ve maliye politikalarının sonucunda faizlerin çok düşük seviyelere gerilediğini, getiri seviyelerinin düştüğünü, talebin güvenli liman olan ons altına çevrildiğini gördüklerini ifade ederek, bunun neticesinde de ons altın fiyatlarının 2020 senesi içerisinde birkaç kez rekor tazelediğini anımsattı. Özsoy, halen sene sonuna dek yeni rekorların gelmesine yönelik beklentilerin varlığını koruduğunu söyledi.

Stratejist Aylin Cevizci ise piyasaların var olan bu gelişmeleri konuşurken, VIX yani korku endeksi düşüş eğilimi içinde kalmayı sürdürdüğünü kaydederek, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk çıktığı zamanlarda 60 seviyesini aşan endeksin, şimdi 29 seviyesinde izlediğini hatırlatarak, ons altının yükselişinde VIX’ın vermiş olduğu tepkinin de oldukça sınırlı olduğunu belirtti.

Bundan dolayı ons altının, VIX hareketinden bağımsız bir biçimde piyasanın riskleri altında barındırdığı her türlü unsuru sert biçimde fiyatladığını ve tarihin en yüksek seviyesine ulaştığını aktaran Cevizci, bundan sonraki dönemde yeni vaka artışlarının belki de ons altını bu kadar fiyatlandırıp fiyatlandıramayacağı ya da ABD ile Çin arasındaki gelişmelerin kıymetli metali hareketlendirmeye yetip yetemeyeceği konusunun tartışılabileceğini bildirdi. Cevizci, kısa bir zamanda hızlı görülen bu yükselişin ardından altının düzelmeye girip girmediği konusunun da muamma olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN