24 Eylül altın fiyatları | Gram altın kaç TL? Altın neden yükseliyor?

24 Eylül altın fiyatları | Gram altın kaç TL? Altın neden yükseliyor?

Önceki gün FED Başkanı’nın yaptığı açıklamaların arkasından gücünü koruyan dolar kuru, altın fiyatları üzerindeki etkisini de açık bir şekilde gösterdi. 24 Eylül gram altın fiyatlarında gerilime yaşandı. Peki çeyrek altın ne kadar? Altın neden yükseliyor? İşte güncel altın fiyatlarına dair bilgiler…

Önceki gün bin 880 dolar seviyelerinde kalan ons altın fiyatları, yeni günde sergilediği büyük düşüşün arkasından tekrardan ufak tırmanışlarla hareket etti. Gram altın bazında 2 hafta evvel gördüğü pozisyona geri dönen altın fiyatları, 24 Eylül Perşembe sabahına düşüşle başladı.

24 EYLÜL ALTIN FİYATLARI

Çeyrek altın 744 Türk lirasından alınıyor, 759 Türk lirasından satılıyor.

Gram altın 455 Türk lirasından alınıyor, 459 Türk lirasından satılıyor.

Yarım altın 1.488 Türk lirasından alınıyor, 1.518 Türk lirasından satılıyor.

Cumhuriyet altını 3062 Türk lirasından alınıyor, 3093 Türk lirasından satılıyor.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın fiyatları Fed kanadından gelen açıklamaları takip ederken, güçlü dolar etkisiyle birlikte düşüş baskısı içinde yer alıyor. Dün Temsilciler Meclisi Meclisi’nde ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, ekonominin daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu kaydetmişti. Chicago Fed Başkanı Charles Evans’ın faiz ve politika değerlendirmesinde Fed’in faizleri ortalama yüzde 2 enflasyon hedefine varılmadan da artırabileceğini açıklaması, baskının sürmesine sebep oldu.

GÜNCEL EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

Powell bugün de Fed'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde aldığı ekonomik tedbirlere yönelik olarak Senato'da yaptığı konuşmada, eylemlerinin hiçbir biçimde Wall Street'teki ağrıyı hafifletme girişimi olmadığını aktardı.

Altın üzerindeki aşağı yönlü baskı sürüyor. Piyasalar, yükselen volatilite ve Kovid-19 salgınında vaka sayılarında artışla beraber ABD başkanlık seçimleri yaklaşımından doğal olarak rahatsız olmuş durumda. Kısa vadede para piyasalarındaki hareketler, yükselen risk algısına karşın emtia kanadına baskı yapıyor ve fiyatlarda katalist etkisi oluşmasına izin vermiyor. Daha uzun vade bakımından, merkez bankalarının emsalsiz parasal genişlemesi ve düşük faizleri olumlu etki yaratıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN