250 nüfuslu mahalle karantinaya alındı

250 nüfuslu mahalle karantinaya alındı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin 250 nüfuslu Karahöyük Mahallesi, İngiltere'den gelen ailenin mutasyonlu virüsü taşıması nedeniyle karantinaya alındı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinin 250 nüfuslu Karahöyük Mahallesi yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğrayan varyantının görülmesi nedeniyle karantinaya alındı. 

İngiltere'den İzmir'e tatile gelen aile, babalarının ölümü nedeniyle Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesine bağlı Karahöyük Mahallesine geldi. Taziye esnasında mutasyonlu virüs mahallede yayıldı. Mahalleyle ilgili il ve ilçe sağlık müdürlüğü ekipleri harekete geçerek test işlemleri yaptı.

Yapılan çalışmada çok sayıda pozitif vaka ve yeni mutasyonlu virüs tespit edildi. Pazarcık Kaymakamlığı İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu'nun kararı ile 50 hanelik 250 nüfuslu mahalle, ikinci bir emre kadar karantinaya alındı.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KONTROL EDİLİYOR

Jandarma ekiplerince mahallenin giriş çıkışlarında kontrol noktaları oluşturulurken, ilçe sağlık müdürlüğünce koordineli olarak çalışmaların yürütüldüğü belirlendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN