28 Şubat'a karşı mücadelenin sembol isimlerinden Necip Kibar hayatını kaybetti

28 Şubat'a karşı mücadelenin sembol isimlerinden Necip Kibar hayatını kaybetti

28 Şubat döneminde başörtü yasağına karşı en önde hukuk mücadelesi veren simge isimlerden birisi olan avukat Necip Kibar, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Yakalandığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir süredir tedavi gören, 28 Şubat mağdurlarının mücadelesinde önemli gayretleri olan avukat Necip Kibar vefat etti. 

Necip Kibar'ın vefat haberi Özgür-Der Genel Merkezi sosyal medya hesabından duyuruldu. 

Duyuruda, "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun… İslami mücadelenin yiğit avukatı, kıymetli ağabeyimiz Necip Kibar uzun süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Çok üzgünüz. Rabbimiz kendisine mağfiret etsin. Onun iyi, fedakâr,korkusuz bir Müslüman olduğuna şahidiz!" ifadelerine yer verildi.

 

Avukat Necip Kibar, 28 Şubat sürecinde özellikle başörtüsü mücadelesi verdiği için mahkemelere çıkarılan mağdurların savunuculuğunu yapıyordu. Kibar, ayrıca 6-8 Ekim 2014'teki olaylarda hayatını kaybeden Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin açılan davanın da avukatlarındandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN