29 Ekim'de EFT ve havale yapılır mı? EFT ne zaman hesaba geçer?

29 Ekim'de EFT ve havale yapılır mı? EFT ne zaman hesaba geçer?

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 29 Ekim 2021 Cuma günü resmi tatildir ve bankalar kapalıdır. Bankaların dijital sistemlerinden havale ve EFT yapmanın bazı şartları vardır. 29 Ekim'de ek ücretle havale yapılabilirken, EFT ise sonraki ilk iş günü hesaba yatar. İşte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda bankaların durumu....

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, her milli bayram olduğu gibi 2021 yılında da resmi tatil olarak geçiriliyor. Bu yıl Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim 2021 Cuma gününe denk geldi ve bankalar tam gün kapalı olacak.

29 EKİM'DE BANKALAR AÇIK MI, KAPALI MI?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 29 Ekim 2021 Cuma günü bankalar tam gün kapalı olacak.

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü ulusal bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram, 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim gününün sonuna kadar devam eder. Bu süre içerisinde bankalar hizmet vermez.

29 EKİM'DE EFT VE HAVALE GEÇİYOR MU? EFT YAPILABİLİR Mİ?

29 Ekim 2021 resmi tatil olması nedeniyle bankalar arası para transferi 'EFT' bir sonraki iş günü olan 1 Kasım 2021 Pazartesi günü gerçekleşir.

Yani bugün EFT ile yapacağınız para transferi, pazartesi günü ilgili kişiye ulaşır. EFT işlemleri banka personelleri tarafından manuel olarak onaylandığı ve resmi tatil günü bankalarda çalışan olmadığı için, ilk iş gününde işleminiz sıraya girer ve onaylanırsa karşı tarafa ödemeniz gönderilir.

Fakat banka içi para transferi olan 'havale' işlemleri 29 Ekim 2021 de dahil olmak üzere tüm resmi tatil günlerinde gerçekleştirilebilir.

İNTERNETTEN VEYA ATM'TEN EFT FARKI VAR MI?

Telefon bankacılığı, internet, mobil şube veya ATM'lerden vereceğiniz EFT gönderme işlemi arasında hiçbir fark yoktur. Farklı kanallardan yapılan EFT işlemleri aynı şekilde sonuçlanır.

RESMİ TATİLDE EFT GÖNDERME ÜCRETİ

Bazı bankaların 'Geç EFT' adı altında ücret almaları, mesai saatleri dışında EFT emri verdiğinizde ekstra ücrete tâbi tutulabilir. Bankaların EFT ücretlerini öğrenmek için ilgili bankanın internet sitesini ziyaret edebilir veya müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN