3 bin 700 liraya satılan 'külçe altın' çakmak çıktı

3 bin 700 liraya satılan 'külçe altın' çakmak çıktı

Mersin'de, külçe altın görünümü verdikleri çakmağı satarak dolandırıcılık yapan iki kişi gözaltına alındı. Çakmağı 3 bin 700 liraya satın alan yaşlı adam ise gerçeği kuyumcuda öğrendi.

Mersin'de, adres sorma bahanesiyle tanıştıkları kişiye, özel bantla kaplanmış çakmağı külçe altın diye satarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 2 kişi yakalandı. 

Akdeniz ilçesinde yolda yürüyen H.K.'nın (65) yanına gelen 2 kişi, adres sorma bahanesiyle sohbet ederek, kuyumcu olduklarını söyledi. Külçe altın sattıklarını ileri süren iki kişiye 3 bin 700 lira veren H.K., bir süre sonra külçe altın diye aldığı şeyin özel bantla kaplanmış çakmak olduğunu fark etti ve polise başvurdu.

aw175248-03.jpg

Polisin çevredeki güvenlik kameraları kayıtlarında yaptığı incelenmede kimlikleri belirlenen M.Ş.Ç. (43) ve M.Ç. (29) gözaltına alındı.

MERMERİ DE KÜLÇE ALTIN DİYE SATMIŞ

Şüphelilerden M.S.Ç.'nin, eylül ayında da altın sarısı bant ve jelatine sardığı mermeri altın diye satarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklandığı ve kısa süre önce cezaevinden izinli çıktığı belirlendi. Adliyeye sevk edilen 2 kişi, ev hapsi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

aw175248-05.jpg

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, H.K.'nin koluna giren şüphelilerin uzun süre sohbet etmesi, dolandırıldığını anlayan H.K.'nin şüphelilerin arkasından koşması yer alıyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN