30 adet ayetli ve hadisli Mevlid Kandili mesajları

30 adet ayetli ve hadisli Mevlid Kandili mesajları

Mevlid Kandili için ayetli ve hadisli mesajlar ile bu gecenin huşusunu yakınlarınızla paylaşabilirsiniz. Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifi dolayısıyla Rebiülevvel ayının 12. günü idrak edilen Mevlid Kandili, İslam dünyasının önemli gün ve geceleri arasında yer alıyor. İşte, en beğenilen Mevlid Kandili sözleri...

Kandiller kardeşliği pekiştirmek, küsleri barıştırmak, bolca dua edip tövbe etmek için büyük fırsattır. Yetimler ve öksüzler sevindirilmeli, öte yandan ayetli, hadisli Mevlid Kandili mesajları ile yakınların kandili kutlanmalıdır. Hiçbir yerde bulunmayan ayetli, hadisli Mevlid Kandili mesajları, her yıl olduğu gibi bu yıl da alıcısının yüzünü güldürüyor…

AYETLİ, HADİSLİ MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI (RESİMLİ)

* Allah'ın nuru size ve ailenize parlasın. Kandiliniz mübarek olsun…

* Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed, senin hürmetine yaratıldı tüm alemler. Bizleri şefaatinden mahrum eyleme ya Resulullah! Amin! Mevlid Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul ve makbul olsun.

* Mevlid el-Nabi aynı zamanda Müslümanlar için bir tefekkür ve kendini hesaplama ortamıdır. Bu dünyadaki hesaplamalara çok önem vermeyelim, öbür dünyadaki hesap için dua edelim… Kandiliniz kutlu olsun…

degisik-etkileyici-mevlid-kandili-mesajlari-ve-sozleriiiiii.jpg

* Bugün sofranızda bereket, kalbinize huzur üzerinize sıhhat düşsün. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun.

* Dünyayı İslam'ın merhamet, adalet, güzel ahlak ve bir arada yaşama ilkeleri ile tanıştırmak, son Peygamber Hz. Muhammed'in ümmeti olma şerefini yaşayan müminlerin inanç ve kulluk sorumluluğudur. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun…

* Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza döken ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Hayırlı kandiller

* Size sümbülün bağlılığını, karanfilin sadakatini, lalenin gururunu, menekşenin tevazusunu, leyleğin saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Mevlid Kandiliniz hayırlara vesile olsun.

degisik-etkileyici-mevlid-kandili-mesajlari-ve-sozleri.jpg

* Mevlid el-Nabi'yi anmak, aynı anda savaşlar, çaresizlik ve yoksulluk gibi büyük problemlerle çevrili dünyaya şefkat, adalet ve sevgiyi tekrardan getirmenin yolunu ve yöntemini anlamaktır. Barış dolu bir dünyanız olsun, kandiliniz mübarek olsun…

* Mevlid kandiliniz mübarek olsun.

* O gün kalbimizi tazele Allah’ım, kandilimiz hayırlı olsun…

* Mübarek Mevlid Kandilinde yaptığınız tüm duaları Allah kabul etsin. Hayırlı kandiller…

* Bu gecenin rahmeti geçmişinize, feyzi üzerinize bereketi evinize, sıcaklığı yuvanıza, nuru ahiretinize dolsun kandiliniz mübarek olsun.

degisik-etkileyici-mevlid-kandili-mesajlari-ve-sozlerii.jpg

* Bu mübarek günün İslam alemine tüm iyilikleri getirmesini diliyorum, kandiliniz mübarek olsun. Yüce Rabim tüm dualarınızı kabul etsin

* Kalbiniz sizin için barış ve bereketle dolsun. Kandiliniz kutlu olsun…

* Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, her şeyi bilen, günahları bağışlayan, gören ve duyan Yüce Rabbim tüm dualarımızı kabul buyursun. Allah’ım bütün dualarınızı kabul etsin. Umut ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz, ancak gelecek için umutla dolu olduğumuz şu zamanlarda tekrardan bir uyanışa vesile olur. Mevlit kandiliniz kutlu olsun.

degisik-etkileyici-mevlid-kandili-mesajlari-ve-sozleriii.jpg

* Bugün ellerini her zamankinden daha çok semaya kaldır. Avucuna melekler gül koysun, yüreğin coşsun, Mevlid Kandilin mübarek, duaların makbul olsun.

* Bu gece kulun yakarış ve yalvarışlarını ve Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz merhametinden, affından, iyiliğinden bol bol faydalanacağı huzur, umut ve müjde gecesidir. Mevlid Kandiliniz kutlu olsun!

* Mevlid Kandiliniz mübarek olsun! Kalpleriniz inançla dolsun!

degisik-etkileyici-mevlid-kandili-mesajlari-ve-sozleriiii.jpg

* Sevgi ve barışın birleştiği, dostlukların daha çok arttığı, belki durgun belki yorgun, hüzünlerin azaldığı, yine de umutlu ve mutlu nice hayırlı kandillere.

* Ruhu aşk, kalbi kutsi dava ile sevdalı, muhabbet mührüyle damgalı, sinesi coşku, heyecan tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, Mevlid kandilin kutlu olsun.

* İslam'ın nurlu yüzü kalbine dolsun Makamınız cennet Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e komşunuz olsun, gönlünüze saadet, günlerinize mutluluk dolsun Kandiliniz hayırlara vesile olsun.

degisik-etkileyici-mevlid-kandili-mesajlari-ve-sozleriiiii.jpg

* Rabbimden ağaç istedik ormanları verdi, çiçek istedik kırları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik bu numarayı verdi. Mevlid Kandiliniz hayırlı olsun.

degisik-etkileyici-mevlid-kandili-mesajlari-ve-sozleriiiiiiiii.jpg

* Gözlerin yaşardığı, avuçların açıldığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu kandil gecesinde dualarda birleşmek umuduyla kandilinizi tebrik ederim.

* Yetimin başını okşa, kendine yakın tut. Onu sofrana buyur. Böyle yaparsan, kalbin yumuşar ve hacetin görülür. Kandiliniz mübarek olsun…

* Allah'ın nuru size ve ailenize parlasın. Kandiliniz kutlu olsun

degisik-etkileyici-mevlid-kandili-mesajlari-ve-sozleriiiiiiii.jpg

* Allah, Mevlid Kandili vesilesiyle bize doğru yolu göstersin. Hayırlı kandiller…

* Mevlid Kandilinde tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle dileğiyle. Kandiliniz mübarek olsun…

* Allah sizleri iyilik, sabır, sevgi ve doğruluk armağanlarıyla korusun. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun…

degisik-etkileyici-mevlid-kandili-mesajlari-ve-sozleriiiiiiiiii.jpg

* Bu kandilin büyüsü hayatınıza bol bol mutluluk getirsin ve tüm yakın arkadaşlarınızla kutlayın ve kalbinizi harikalarla doldursun. Mevlid Kandiliniz mübarek olsun…

* O, Tek Allah'dır; Yaratıcı, Başlatıcı, Tasarımcıdır… En güzel isimler O'nundur. Göklerdeki ve yerdeki her şey O'nu tesbih etmektir. O, mutlak güç sahibidir, en hikmet sahibidir. Kandiliniz kutlu olsun.

degisik-etkileyici-mevlid-kandili-mesajlari-ve-sozleriiiiiiiiiii.jpg

MEVLİD KANDİLİ'NDE YAPILACAK İBADETLER

İslam dininde sadece Mevlid Kandili'ne özel bir ibadet şekli yer almaz. Bundan dolayı Mevlid Kandili'nde normal ibadetler yapılır.

İşte Mevlid Kandili'nde yapılabilecek olan ibadetler:

Kur'an-ı Kerim okunmalı; uygun mekânlarda Kur'an ziyafetleri verilmeli; okuyanlar dinlenmeli; Kelamullah'a olan saygı, sevgi ve bağlılık duyguları tekrarlanmalı, kuvvetlendirilmelidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e salat ü selamlar getirilmeli; O'nun şefaatini umut ederek, ümmetinden olma şuuru yinelenmeli.

Kaza, nafile namazlar eda edilmeli; var ise o geceye ait nakledilen namazlar, onlar da bunlarla birlikte kılınmalıdır; kandil gecesi, özünden itibaren ibadet ve ibadette ihsan şuuruyla idrak edilmelidir. Nafile namazı nasıl kılınır, aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz. Tefekkürde bulunulmalı; "Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir" gibi konular başta olmak üzere hayati meselelerde derin düşüncelere girmeli. Geçmişin muhasebe ve murakabesi yapılmalı; ve şimdinin ve geleceğin plan ve programı belirlenmeli. Günahlara samimi olarak tevbe ve istiğfar edilmeli; idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamet ve inabede bulunulmalı.

Tevbe istiğfar nedir aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz. Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı. Müminlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı. Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli. Kişi kendine ve diğer mümin kardeşlerine hatta isim zikrederek dualar etmeli. Üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı; vefa ve kadirşinaslık ahlâkı yerine getirilmeli. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip, sevgi, şefkat, hürmet, hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli. O gece ile ilgili ayetler, hadisler ve bunların yorumları ilgili kitaplardan ferden veya cemaaten okunmalı. Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli; va'z ü nasihat dinlenmeli; şiirler okunmalı; ilâhî ve ezgilerle gönüllerde ayrı bir dalgalanma oluşturmalı.

Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı. Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmeli; hoşnutlukları alınmalı; ve manevî iklimlerinde vesileleriyle Hakk'a niyazda bulunulmalı. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmeli; iman kardeşliğine ait sadakati yerine getirilmeli. Hayattaki manevi büyüklerimizin, üstatlarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek veya telefon, faks yahut e-mail çekerek tebrik edilmeli; duaları istenmeli. Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

MEVLİD KANDİLİ'NİN ÖNEMİ

Mevlid Kandili veya Veladet Kandili Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in doğum gecesi ve aynı anda Hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 12. gecesi olarak idrak edilir. İslam Nebisi Ashab-ı Kiram, Emeviler ve Abbasiler zamanlarında herhangi bir kutlama örneğine rastlanmayan Rebiülevvel ayının 12. gecesi olan Mevlid kandili, ilk kez hicretten hemen hemen 350 sene sonra Mısır'da, Şii Fatimi Devleti döneminde kutlanmaya başlandı. Mevlid, 'doğum zamanı' anlamını taşımaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN