300 kişilik iş ilanına 35 bin 412 başvuru

300 kişilik iş ilanına 35 bin 412 başvuru

ÇAYKUR'un 300 kişilik mevsimlik işçi ilanına 35 bin 412 kişi başvurdu. İşçi adayları, Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonu'da noter kurası ile canlı yayında belirlendi.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) 2021 yılından itibaren 6 çay fabrikasında mevsimlik olarak çalışmak üzere işçi alacağını açıkladı. 300 kişilik iş ilanına  35 bin 412 kişi başvurdu.

Bugün Rize Yeni Şehir Kapalı Spor Salonu'da kura çekilerek 300 işçi belirlendi. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında İŞKUR üzerinden başvuran adaylar salona alınmadı. Çalışacak olan adaylar noter kurası ile canlı yayında belirlendi.

ÇAYKUR Personel Daire Başkanı Kamil İpek çalışacakların 18 ile 50 yaş arasında ve ilköğretim mezunu olmak zorunda olduğunu vurguladı ve “2021 yılında istihdam edilmek üzere 300 geçici işçi alımını bugün noter kurası ile gerçekleştirdik. Teşekkülümüze bağlı Trabzon, Artvin, Giresun ve Rize illerinde toplam 46 yaş çay fabrikasında, bazı fabrikalarda 5 bazı fabrikalarda ise 10 kişi olmak üzere geçici işçi alacağız. Yedek isim listesi tespiti yapacağız. 18 yaş ile 50 yaş arası, beden işçisi olması noktasında kural belirlendi. Öğretim şartı olarak ise ilköğretim olarak belirlendi. İlköğretimin üzerindeki tüm öğrenimler ayrım yapılmaksızın dikkate alındı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN