35 yolun yarısı

Beşiktaş ilginç bir takım. Bir yandan son kullanım tarihi gelen kadrosunu gençleştirmeye ihtiyaç duyuyor, diğer yandan 35’lik Burak Yılmaz’sız olmuyor. Yaş 35 yolun yarısı demiş ya şair, 35’lik Burak da bu takımın yarısı resmen.

Dünkü maçın ilk 45 dakikası ile Antalyaspor maçının ilk yarısı arasında büyük benzerlik vardı. Beşiktaş savunması rakibe 3 net pozisyon verdi. O maçla bu maç arasındaki en büyük fark Burak Yılmaz’ın performansı ve liderliğiydi. Attığı ve Diaby’ye attırdığı gol Siyah-Beyazlıları üst sıralar için yarışın içinde tutmaya yetti.

Beşiktaş’ın Ljajiç’in yokluğunda nasıl bir performans sergileyeceği merak konusuydu. Hızlı başlamıştı ama düşme potasının içindeki Konyaspor maça konsantre olmuştu. 10. dakikada öne geçmesine topu çizgiden çıkaran Rıdvan Yılmaz oldu. Konuk ekibin tüm planlarını alt üst eden 15. dakikada gelen kırmızı karttı. Hadziahmetovic’in VAR’dan gelen uyarı ile atılması maçın dengesini tamamen değiştirdi. Konya 10 kişi kalmasına karşın iki pozisyon daha üretti ama Karius ve Caner’in yokluğunu aratmayan hatta üzerine koyan Ersin ve Rıdvan’ı aşamadı. Ardından da Burak’ın performansı geldi. Kaptanın gol ve asisti Beşiktaş’ı maçın hakimi yaptı. Konyaspor son bir gayretle devre biterken Bajiç’le gole ulaştı ama pozisyonun ofsayt olması konuk ekibin tüm umutlarını tüketti.

Soyunma odasına 2-0 önde giden Beşiktaş, ikinci yarıda daha rahat ve daha etkiliydi. 52. dakikada Burak’ın savunmanın arkasına attığı nefis pasta Lens farkı üçe çıkardı. Siyah-Beyazlılar 3-0’dan sonra da durmadı ve Denizli’de olduğu bir fazlası için yüklenmeye devam etti. Kartal hücum organizasyonlarındaki etkinliği ile farkı daha da açacak noktada durdu hep.

Sonuç olarak Sergen Yalçın’ın ofansif oyun anlayışı, Burak Yılmaz’ın liderliğinde fark yaratmaya devam etti. Beşiktaş sergilediği futbol ve iştahla puan cetvelinde ilk 3’ü hedeflediğini açıkça gösterdi. Sergen Yalçın gelecek sezon Avrupa kupalarında yer alabilmek için kendi yolunu açmaya devam ediyor. Konyaspor ise düşme hattındaki yakıcı ateşi ensesinde hissetmeye devam etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum