3M ABD için 165 milyon N95 maske üretecek

3M ABD için 165 milyon N95 maske üretecek

Koronavirüs salgınına karşı etkili olduğu bilinen N95 maskelerinin dünyadaki en büyük üreticisi 3M, diğer ülkelerdeki fabrikalarından 165 milyon maskeyi yapılan anlaşma gereği ABD'ye satacak. Salgın krizi bitene kadar, 3M'in N95 maskesinden ABD dışında bulunması zor gözüküyor.

ABD Başkanı Donald Trump ile havadaki partiküllerin yüzde 95'ini filtreleyen ve koronavirüse karşı önlem olarak kullanılan N95 tipi maskelerin dünyadaki en büyük üreticisi 3M firması arasında bir anlaşmaya varıldı.

Trump Güvenlik Üretimi Kanunu çerçevesinde 3M'in sadece ABD'ye üretim yapması konusunda bir düzenlemeye imza atmıştı.

ÜÇ AY İÇİN ABD'YE 55 MİLYON MASKE

3M’in merkezinin bulunduğu Minesota’nın en büyük yerel gazetelerinden Star Tribune’de yer alan habere göre Trump dün yaptığı açıklamada önümüzdeki üç ay için 3M firmasının her ay ek 55.5 milyon maskeyi ABD'nin kullanımı için üreteceğini açıkladı. Ayrıca şirketin başka ülkelerdeki fabrikalarından toplamda 165 milyon maske ABD’ye ithal edilecek.

3M'in CEO'su Mike Roman, “Başkan Trump'a ve yönetimine işbirlikleri ve liderlikleri için teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

ABD N95 maskesi açığını kapatmak için pek çok kaynaktan beslenmeye çalışıyor. Geçen hafta Çin'den ABD'ye 10 milyon N95 maskesi gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN