4 ülkede futbol ligleri koronavirüse rağmen oynanmaya devam ediyor, taraftar isyanda

4 ülkede futbol ligleri koronavirüse rağmen oynanmaya devam ediyor, taraftar isyanda

Tüm dünyada milyonlarca insanı derinden etkileyen salgını, spor organizasyonlarına da vurdu. Dünya genelinde futbol maçlarına ara verilirken sadece Beyaz Rusya, Tacikistan, Burundi ve Nikaragua'da ligler ertelenmedi. Futbol maçı izlemek isteyen sporseverler nedeniyle bu ülkelerin ligleri ilgi odağı oldu. Beyaz Rusya'da taraftarlar liglerin durdurulması için UEFA'yı göreve çağırırken, federasyon ise taraftarların tribünlerde sosyal mesafeye uygun olarak oturacağını açıkladı.

Dünya genelinde 60 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan son yüzyılın en büyük küresel felaketi corona virüs (koronavirüs) salgını sonrası futbol liglerine ara verilirken, sadece 4 ülkede maçlar oynanmaya devam ediyor.

Beyaz Rusya (Belarus), Avrupa'da devam eden tek futbol ligi olarak dikkat çekerken, Afrika'da da Burundi ve Orta Amerika'da Nikaragua ligleri sürüyor. Asya'da ise Tacikistan ligi bugün başlıyor. Futbolseverler, büyük liglerin oynanmadığı bu süreçte adını bile belki de ilk defa duyduğu ülkelerin liglerine göz atıyor.

TARAFTARDAN UEFA'YA ÇAĞRI: LİGLERİ DURDURUN!

Koronavirüs (covid-19) salgınına rağmen Beyaz Rusya'da liglerin devam etmesine futbolcular isyan ederek UEFA'yı göreve çağırdı. Buna karşın Beyaz Rusya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Sergei Zhardetski, ülkede koronavirüs salgınına rağmen devam eden lig maçlarının ertelenmesi için sebep olmadığını söyledi.

ESPN'e açıklamada bulunan Zhardetski, salgınla ilgili durumu her gün değerlendirdiklerini belirterek "Sağlık sistemimize güvenimiz tam. Bu yüzden şu anda lig maçlarının ertelenmesi için hiçbir sebep yok" ifadelerini kullandı.

"TARAFTARLAR SOSYAL MESAFE KURALINA GÖRE TRİBÜNDE OTURACAK"

Birçok ülkenin salgın sebebiyle ciddi problemler yaşadığının farkında olduklarını kaydeden Zhardetski, "Belarus'ta yetkili mercilerle irtibat halindeyiz ve ligin devam etmesi konusunda uzlaşma sağlandı. Karşılaşmalarda ortalama 1000'in üzerinde taraftar oluyor. Taraftarların maçları sosyal mesafe göz önünde bulundurularak izlemelerini sağlıyoruz" yorumunu yaptı.

BEYAZ RUSYA PREMIER LİG, İSRAİL VE HİNDİSTAN'DA YAYINLANACAK

Rusya, İsrail ve Hindistan gibi ülkelerle yeni yayın anlaşmaları yapılmasıyla ilgili görüşü sorulan Zhardetski, "Belarus futbolunun popülerleşmesi tabii ki güzel. Yeni anlaşmalar imzalandı ve birkaç ülke daha ligi yayınlamaya başladı ancak böyle bir durumda olaya ticari açıdan bakmak doğru olmaz" şeklinde konuştu.

Belarus'ta şu ana kadar 351 kişide tespit edilen koronavirüs nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti.

Üçüncü hafta maçları yapılan Belarus Premier Lig'de 2020 sezonu, 19 Mart'ta başlamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'MİLLİ DAYANIŞMA KAMPANYASI' BAŞLATTI

Corona virüsü (koronavirüs) salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir yardım kampanya başlattıklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amacımız, yevmiye ile geçimini sürdüren kesimler başta olmak üzere, alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamaktır. Yardım kampanyasına 7 aylık maaşımı bağışlıyorum" dedi. Milli Dayanışma Kampanyası'nın detayları buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ SON DURUM DÜNYADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Koronavirüs nedeniyle 4 Nisan 2020 saat 20.20 itibariyle dünya genelinde 62 bin 376 kişi hayatını kaybetti.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ONLINE CORONA VİRÜSÜ TESTİ

Sağlık Bakanlığı'nın online koronavirüs kontrol testi hizmete girdi. Buraya tıklayarak, birkaç dakikada koronavirüs kontrolünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

CORONA VİRÜSÜNÜ TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ 6 HARİTA

Koronavirüs salgınını güncel olarak takip edebileceğiniz online haritalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ 9 YIL ÖNCE BEYAZ PERDEDE

Dünyayı tehdit eden koronavirüs salgını binlerce insanın ölümüne neden olurken 2011 yapımı Salgın filminin yaşananlara benzerlik göstermesi soru işaretlerine neden oldu. Hollywood'un ünlü isimlerinin rol aldığı 2011 yapımı Salgın (Contagion) filminin detayları için buraya tıklayın.

EVDE İZLENECEK EN İYİ YABANCI FİLM ÖNERİLERİ

Günlerdir evlerinde çıkmayan vatandaşlar, izlemek için fırsat kolladığı dizi ve filmleri birer birer tüketti. Şimdi vatandaşlar, evde izlenecek en güzel filmler, en iyi film önerileri, kaliteli film önerileri arıyor. KARAR.com'un okurları için derlediği yabancı filmler için buraya tıklayın.

EVDEN TAKİP EDEBİLECEĞİNİZ ÜCRETSİZ KURSLAR

Yetişkinlere ve öğrencilere yönelik eğitim teknolojisi, kitlesel online ders platformu olan Udemy, corona virüsü (koronavirüs) salgını nedeniyle evlerinde vakit geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için bazı ders içeriklerini ücretsiz hale getirdiklerini duyurdu. Udemy'nin ücretsiz kurslarına göz atmak için buraya tıklayın.

EVDE VERİMLİ VAKİT GEÇİREBİLECEĞİNİZ 10 ONLINE AKTİVİTE

Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz şu günlerde internetten gerek ziyaret edebileceğiniz, gerekse faydalı eğitimler alabileceğiniz online aktvitelerden bazılarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ONLINE TOPLANTI UYGULAMALARI SAYESİNDE İŞLER AKSAMIYOR

Ölümcül koronvirüs salgını nedeniyle ülkemizde eğitime ara verildi. Bazı şirketler de ofislerini kapatarak evden mesai çalışma sistemine geçti. Dışarı çıkmanın tehlikeli olacağı şu günlerde on binlerce öğrenci evlerinde internette eğitim almaya devam ederken, çalışanlar ise online olarak toplantı ve iş faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Hem uzaktan eğitim için, hem de online toplantılar için kullanılan mobil uygulamalara gözatmak için buraya tıklayın.

CORONA VİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİCİ ÇAY TARİFİ

Çin'den yayılarak tüm dünyayı saran koronavirüs, ülkemizde de etkisini artırıyor. Bu süreçte güçlü bir bağışıklık sistemi ile hem çevrenizi hem de kendinizi korumanız çok önemli... Uzman diyetisyeniniz Zeynep Taşbaşı Deviren, koronavirüsten korunmanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirecek çay tarifini Karar TV'de anlatıyor... İzlemek için buraya tıklayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN