45 pet şişeden bir takım elbise yapıyor

45 pet şişeden bir takım elbise yapıyor

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, 2020-2021 sonbahar/kış sezonu için çevre dostu ürünlerden oluşan bir koleksiyon hazırladıklarını belirtti. Şirket bu kapsamda 45 pet şişeden bir takım elbise yapıyor.

ALİ YILDIRIM

Damat, Tween ve D’S Damat ile dünya çapında global bir marka olan Orka Holding, yatırımlara hızla devam ediyor. 2019 yılının oldukça zor bir yıl olduğunu belirten Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, buna rağmen 40’tan fazla mağaza açtıklarını iletti. Orakçıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “2019 yılını tüm hedeflerimizi ve planlarımızı gerçekleştirmiş ve bugüne kadarki en yüksek EBİTDA değerine ulaşmış bir şekilde kapattık. Geçen yılki ciromuz 750 milyon TL oldu. 2020’de de geçen yıl yakaladığımız yüzde 18’lik büyüme oranının da üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bu moral ve enerjiye sahibiz. Hedefimiz; şu anda 420 olan mağaza sayımızı tüm dünyada 480’e çıkartmak.

Bu yıl yurt dışında açılması planlanmış ve anlaşmaları imzalanmış 40 mağazamız var. Bakü ve Bükreş’te iki flagship mağaza açılacak. İtalya ve İspanya’da 10 mağaza açılacak. İtalya’da yakında Roma’da mağaza açmaya hazırlanıyoruz. ABD’de de Washington, New York ve Santa Monica’da olmak üzere toplam 3 mağaza açacağız. Yurtiçinde de çeşitli lokasyon değişiklikleri yapıp, minimum 16 yeni mağaza açarak büyümeye devam edeceğiz.”

20-02/05/e-1580854650.jpg
Osman Arar, Süleyman Orakçıoğlu, Süleyman Orakçıoğlu

Orakçıoğlu, pet şişe gibi polyester kökenli atık ürünlerden üretilen geri dönüştürülebilir malzemeleri kullanarak temiz üretim yaptıklarını kaydederek “Bunun sonucunda 2020-2021 sonbahar/kış sezonu için çevre dostu ürünlerden oluşan bir koleksiyon hazırladık. Şu anda koleksiyonumuzun yüzde 20’ye yakını bu ürünlerden oluşuyor. 2025’e kadar koleksiyonumuzun yüzde 80’inin bu şekilde olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. 45 tane pet şişeden bir takım elbise yaptıklarını söyleyen Orakçıoğlu, müşterilere, gelecek nesillere ve doğaya karşı sorumluluklarının farkında olduklarını vurguladı. 10 milyon liralık yatırımla Karadeniz’de yeni bir üretim tesisi kurduklarına değinerek “200 kişilik bir ek istihdam oluşacak. 150 kişi de Türkiye’deki mağazalarımızda iş başı edecek. 150 kişiyi de yurtdışında istihdam edeceğiz. Toplamda 500 kişiye 2020’de ek istihdam sağlayacağız. Yurtdışında bile istihdama katkıda bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN