4’ü Türk 9 kişiyi öldüren saldırgana Alman polisinden şaşırtan rapor

4’ü Türk 9 kişiyi öldüren saldırgana Alman polisinden şaşırtan rapor

Almanya'nın Hanau kentinde 4’ü Türk, 9 kişiyi öldüren Thomas Rathjen hakkında hazırlanan polis raporunda saldırının 'ırkçılık içermediği' ifade edildi.

Alman Asayiş Dairesi'nin (BKA) raporuna göre Rathjen, cinayetleri aşırı sağcı olduğu için değil, kafasında kurduğu komplo teorilerini desteklemek için tamamen kişisel bir paranoya nedeniyle işlemiş.

Cinayetlerden önce Alman aşırı sağcı parti AfD'nin sitelerine girdiği belli olan Rathjen'in, sadece yabancıları hedef seçmesi ve böyle dikkat çekeceğini planlamış olması bile, ırkçı bir saldırı olarak nitelendiriliyor.

Daha önce yaşanan NSU cinayetlerinde de Alman polisi, ‘yabancıların mafya çatışması’ ve ‘karşılıklı hesaplaşmalar’ gibi raporlar vermiş, 10 kişinin ölümünün altından neo-Nazi çetesi çıkmıştı.

KEŞİF YAPTIKTAN SONRA SALDIRMIŞTI

Federal Başsavcı Peter Frank, ırkçı saldırı olduğuna ilişkin yoğun şüpheler nedeniyle soruşturma başlatmıştı. Polisin bu raporuna savcılıktan henüz yorum gelmedi.

Thomas Rathjen, üç Türk tarafından işletilen nargile kafe, büfe ve bara gidip keşif yaptıktan sonra silahlı saldırı düzenlemişti. 4'ü Türk, toplam 9 kişiyi öldüren Rathjen, evde de annesini öldürüp intihar etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN