Özelleştirilmelerin sonu gelmiyor

Özelleştirilmelerin sonu gelmiyor

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, dört ildeki 3 ayrı bölgede 5 Hidroelektrik Santrali, üzerindeki taşınmazlarla birlikte 2025 yılının sonuna kadar özelleştirilecek.

Özelleştirme kapsamında; Denizli, Erzincan, Sivas ve Kars'ta bulunan beş Hidroelektrik Santrali (HES) ve üzerinde bulunan taşınamazlar yer alıyor.

Karar, Resmi Gazete'de de yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararda, Çal (Denizli) Hidroelektrik Santrali, Girlevik II (Erzincan) ve Mercan Hidroelektrik Santralleri, Koyulhisar (Sivas) Hidroelektrik Santrali ve Dereiçi (Kars) Hidroelektrik Santrali ve taşınmazları özelleştirme programına alındı. 

Karara göre açıklanan 5 santral, 'işletme hakkının verilmesi' yöntemiyle özelleştirilecek. Taşınmazlar için 'kullanım izni devri' seçeneği de kullanılabilecek. Karar kapsamında, özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2025'e kadar bitirilmesi gerekiyor.

Özelleştirmeler bitmiyor

Özelleştirme İdare Başkanlığı 2020 yılı içinde 2 elektrik üretim santrali, 1 liman ve muhalif sayıdaki diğer taşınmazlar da dahil toplam 80 özelleştirme ihalesi yaptı. 

2021 yılı itibariyle, toplam 13 hidroelektrik santralinin özelleştirilmesi için ihale hazırlığı devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN