MSB: İdlib'de 51 rejim unsuru etkisiz hale getirildi

MSB: İdlib'de 51 rejim unsuru etkisiz hale getirildi

MSB, İdlib'de 51 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), İdlib'de 51 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği, 2 tank, 1 uçaksavar mevzii ile 1 mühimmat deposunun imha edildiği, 1 tankın da ele geçirildiği bildirildi.

MSB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, "İdlib bölgesinden alınan son bilgilere göre, 51 rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği, 2 tank, 1 uçaksavar mevzii ile 1 mühimmat deposunun imha edildiği, 1 tankın da ele geçirildiği öğrenilmiştir." ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Kremlin’den Türkiye’nin kısa süre içinde 13 şehit verdiği İdlib ile ilgili kritik bir açıklama gelmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dimitriy Peskov, İdlib’deki durumun endişe verici olduğunu belirterek, Moskova yönetiminin Suriye konusundaki Rusya-Türkiye anlaşmasının uygulanması gerektiğine inandığını ifade etmişti.

Birleşmiş Milletler’den (BM) yapılan açıklamada da aralık ayından bu yana yaklaşık 700 bin Suriyelinin, Rus destekli hükümet güçleri operasyonları nedeniyle yerinden olduğu belirtilmişti. Açıklamada Suriyelilerin Türkiye sınırına ilerlediği kaydedilmişti. Ankara’daki Türk ve Rus heyeti arasındaki görüşmede de Türkiye’nin Rusya’yı uyardığı ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İdlib’de yeni adımlar atacaklarını duyurmuştu. Erdoğan, “Rejimi ciddi manada orada özellikle de İdlib’de misliyle belalarını buldular. Ama yetmez, daha devam edeceğiz” diye konuşmuştu.

Ayrıntılar geliyor...

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN