560 yıllık Kapalıçarşı tarihinde bir ilk: Sessizliğe büründü

560 yıllık Kapalıçarşı tarihinde bir ilk: Sessizliğe büründü

İstanbul’da yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında kapatılmasına karar verilen 560 yıllık tarihi Kapalıçarşı’nın içerisi güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde her gün binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan çarşının sessizliğe büründüğü görüldü.

Dünyanın en eski ve ilk büyük alışveriş merkezlerinden, İstanbul’un görülmesi gereken eşsiz yapılarından biri olan ve her gün binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Kapalıçarşı'nın, İstanbul’da yeni tip koronavirüs ile mücadele kapsamında kapatılmasına karar verilmişti.

Normal zamanlarda yoğunluktan adım atmanın dahi zor olduğu çarşının içerisi güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

TARİHTE BİR İLK

Nuruosmaniye, Mercan ve Beyazıt arasında 64 cadde ve sokağı, iki bedesteni, 16 hanı, 22 kapısı ve 3 bin 600 dükkanı ile İstanbul’un simge yapılarından olan çarşının adeta sessizliğe bürünmesi tarihinde bir ilk olarak yorumlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN