600 hasta yatağı ve 81 yoğun bakım ünitesi var! Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi açılıyor

600 hasta yatağı ve 81 yoğun bakım ünitesi var! Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi açılıyor

İlk kez Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün (corona virus) Türkiye'ye de sıçramasının ardından acil muayene sayılarında artış gözüktüğü bu günlerde iyi bir haber geldi. 600 hasta yataklı ve 81 yoğun bakım ünitesiyle yeni Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi bugün hizmete giriyor.

İlk kez Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Türkiye'ye de sıçradı.

İlk vakanın 11 Mart'ta duyurulduğu Türkiye'de şu ana kadar 131 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 9 bin 217'ye yükseldi.

600 HASTA YATAĞI VE 81 YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ VAR

Kovid-19 enfeksiyonunun yurtta görülmesinin ardından acil muayene sayılarında artış gözüktüğü bu günlerde iyi bir haber geldi. 600 hasta yataklı ve 81 yoğun Bakımı ünitesiyle yeni Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi bugün açılıyor.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "30 Mart 2020 (yarın) Sabah itibarıyla 600 hasta yatağı, 81 yoğun bakımıyla yeni Okmeydanı Eğitim araştırma Hastanesini Milletimizin Hizmetine açıyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun..." ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN