600 milyon Samsung telefon tehlike altında!

600 milyon Samsung telefon tehlike altında!

Samsung’un son dönem akıllı telefonlarında önyüklü uygulamalar arasında yer alan bir uygulama nedeni ile 600 milyon akıllı telefonun risk altında olduğu açıklandı.

SwiftKey, bir tür klavye uygulaması ve Samsung marka birçok akıllı telefonda cihaz satın alındığında önceden yüklü yazılımlar arasında yer alıyor. Bir güvenlik şirketinin yaptığı açıklamaya göre SwiftKey’in önceden yüklü olduğu telefonlar, kötü niyetli yazılım korsanları (hacker'lar) tarafından verilerinin çalınmasının da aralarında olduğu bir dizi riski beraberinde taşımaktalar. Bunun nedeni SwiftKey'de yer alan bir güvenlik açığı. Üstelik önyüklü gelen uygulama silinse dahi tehdit ortadan kalkmıyor. 

Bu yönde Samsung tarafından resmi bir açıklama da geldi. Güney Koreli şirket, güvenlik konusunu ciddiye aldıklarını belirterek SwiftKey ile birlikte sorunun çözülmesi için çalışıldığına işaret etti...

Peki hangi telefonlar tehlike altında? 

15-06/18/galaxy-s5-fingerprint-3.jpg

Samsung cihazlarda önyüklü gelen SwiftKey’in oluşturduğu güvenlik açığının yanı sıra sonradan mobil cihazlara yüklenen ilgili uygulamanın benzer riski oluşturup oluşturmadığı sorusu da netlik kazandı.

Buna göre gerekli güncellemeler yapıldığı ve indirilen sürüm en son sürüm olduğu için sonradan yüklü SwiftKey yazılım, yüklendiği akıllı cihazlarda sorun oluşturmuyor.

Galaxy S6 da tehlike altında 

İlgili sorundan etkilenen Samsung cihazları arasında en son üst seviye modellerden Galaxy S6’da bulunuyor. Samsung Galaxy S6’nın yanı sıra Galaxy S5, Galaxy S4 ve S4 Mini de etkilenen cihazlar arasında. Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN