61 kişiye 'devlet kurumlarını aşağılamak'tan soruşturma açıldı

61 kişiye 'devlet kurumlarını aşağılamak'tan soruşturma açıldı

Türkiye'de 23 ilde ve Almanya'da ikamet eden toplam 61 kişi hakkında sosyal medyadan yaptıkları yorum ve paylaşımlar nedeniyle 'devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan soruşturma açıldı.

Edirne'de Keşan Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yunus polisleri, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında maske takmayan bir kişiye ceza uyguladı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Bu kişi, bu işlemin görüntüsünü çekip polise mukavemette bulunduktan sonra sosyal medyadan paylaştı.

Bunun üzerine Keşan Polis Merkezi Amirliği'nce, 'görevli memura mukavemet, mala zarar verme, tehdit ve hakaret' iddiasıyla hazırlanan tahkikat evrakı Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

61 KİŞİYE SORUŞTURMA

Cumhuriyet savcısının talimatıyla sosyal medya hesaplarında yapılan incelemede suç unsuru olabilecek Türkiye'de 23 ilde ve Almanya'da ikamet eden toplam 61 kişinin paylaşımları tespit edildi.

Facebook hesaplarında paylaşılan görüntü ve yorumlar CD ortamına aktarıldı.

61 şüpheli hakkında 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan soruşturma başlatıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN