65 yaş üstü seyahat izin belgesi başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Seyahat izin belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?

65 yaş üstü seyahat izin belgesi başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Seyahat izin belgesi e-Devlet'ten nasıl alınır?

Seyahat izin belgesi başvurusu nasıl yapılır? 65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır? sorularının yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. Ölümcül koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığının en çok etkilediği ileri yaştaki insanları korumak amacıyla 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Cumhurbaşkanlığı'nın kademeli normalleşme takvimi çerçevesinde yasak kapsamındaki vatandaşlara, seyahat izni almak kaydıyla bir kereye mahsus şehirler arasında seyahat etme hakkı tanındı. Peki, seyahat izin belgesi edevletten nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

'65 yaş üstü seyahat izin belgesi nasıl alınır?', 'Seyahat izin belgesi başvurusu nereye ve nasıl yapılır?', '65 yaş üstü vatandaşlar seyahat izin belgesini nasıl alır?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Corona virüs (koronavirüs) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında sokağa çıkma yasağı devam ederken 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar e-Devlet'ten seyahat izin belgesi alarak şehirler arası seyahat etmenin yollarını merak ediyor. Seyahat izin belgesini alan vatandaşlar, en az 30 gün boyunca gittikleri yerleşim yerinde kalacak. İzin belgesi kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşların bilgileri otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecek. İşte detaylar...

65 YAŞ VE ÜSTÜ VATANDAŞLAR İÇİN SEYAHAT İZNİ NASIL ALINIR?

Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaşındaki ve üzerindeki vatandaşlar, seyahat izin belgesi taleplerini, internetten veya mobil uygulamadan girilebilen e-Devlet'ten, İçişleri Bakanlığı'ndan, e-Başvuru Sistemi'nden ve Alo 199 Vefa Destek Hattı'dan gerçekleştirebilir.

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Yaklaşık 3 aydır sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaşındaki ve üzerindeki vatandaşlara, Bilim Kurulu'nun önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 21 Mayıs 2020 Perşembe günü saat 09.00'dan itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verildi.

Bu doğrultuda, İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine '65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar İçin Seyahat İzin Belgesi' konulu genelgeyi gönderdi.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar; 'Seyahat İzin Belgesi' taleplerini, 21 Mayıs 2020 Perşembe günü, saat 09.00'dan itibaren elektronik ortamda e-Devlet, İçişleri Bakanlığı, e-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek.

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

SEYAHAT ETTİKLERİ ŞEHİRDEN ANCAK 30 GÜN SONRA DÖNEBİLİRLER

Düzenlenen seyahat izin belgesi, tek yön geçerli olacak ve seyahat izin belgesi olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların, en az 30 gün boyunca gittikleri yerleşim yerinde kalmaları esas olacak. (65 yaş ve üzeri vatandaşlara seyahatlerinde refakat eden kişiler 72 saat içinde geri dönebilecek)

İzin belgesi kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşların bilgileri otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecek. Kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılacak.

65 yaş ve üzeri olan vatandaşlar gidecekler yerlerde de 22 Mart 2020 tarihinde yayınlanan genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek.

Söz konusu tedbirlere ilişkin Valiler/Kaymakamlar tarafından;

* İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72 nci maddeleri uyarınca yukarıda belirtilen çerçevede gerekli kararların alınacak.

* Seyahat izin belgesi alan ve toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edecek olanların otogarlarda oluşturabileceği yoğunluk göz önüne alınarak toplu ulaşımlarına ilişkin tedbirler planlanarak, uygulamada herhangi bir aksaklığa ve mağduriyete neden olunmayacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

HAFTA SONU FIRINLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

HAFTA SONU KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN

30-31 MAYIS 2020'DE ECZANELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN