65 yaş ve üstü ne zaman sokağa çıkacak? Yaşlılar kaça kadar dışarıda durabilir?

65 yaş ve üstü ne zaman sokağa çıkacak? Yaşlılar kaça kadar dışarıda durabilir?

Koronavirüs sebebiyle tedbir  olarak başlatılan 65 yaş ve üzeri sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Bu doğrultuda 65 yaş ve üstü vatandaşların ne zaman, saat kaçta ve hangi gün dışarı çıkacağı İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile paylaşılmıştı.

Haftada bir gün belirli saatler arasında evde sıkılan bu yaştaki vatandaşlarımızın sokağa çıkma izninin 2 güne çıkarılacağı iddiası da geçtiğimiz günlerde ortaya atılmıştı. 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla normalleşme takviminin işletildiği Türkiye’de 65 yaş ve üzeri sokağa çıkma izninin saat kaça kadar olduğu belirtildi.

65 YAŞ VE ÜSTÜ NE ZAMAN SOKAĞA ÇIKACAK?

İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan genelge ile 6-7 Haziran tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kısıtlamanın bu hafta sonu için kaldırıldığını duyurdu. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Ancak 65 yaş ve üzeri yaşlılar, her hafta olduğu gibi pazar günü sokağa çıkabilecek.

65 yaş üstünde bulunanlar, 7 Haziran Pazar günü saat 14:00 ile 20:00 saatlerinde, araba kullanmamak ve maske takmak koşuluyla yürüme mesafesinde sokağa çıkabilecek.

YASAK KALDIRILACAK MI?

65 yaş üstü ve 18 yaş altı gençlerin bu süreçte en çok fedakârlık gösterdiklerini söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hâlâ sokağa çıkma noktasında kısıtlı bulunan, büyüklerin haftada bir gün, gençlerin de haftada iki gün şekilde uygulandığını anımsatarak, yasağın kaldırılacağına dair konunun Bilim Kurulu’nun gündemine geldiğini belirtti. Büyüklerin problemleri sebebiyle bunun sokağa çıkma izninin artırılmasının doğru olacağı şeklinde bir yaklaşımın olduğu bilgisini paylaşan Bakan Koca, düzenlemenin önümüzdeki hafta gündeme gelmiş olacağını, bakanlar kurulunda da gündeme geldiğini, bunun ardından açıklanabileceğini söyledi.

Bir düzenleme yapılmasının gündeme geldiğini kaydeden Bakan Koca, 65 yaş ve üstü vatandaşların durumunun yakın zamanda netleşebileceğini aktararak, büyüklerin ve gençlerin bu fedakârlığına son vermek, yani 53 milyon kişinin tedbirlere uymasıyla doğru orantılı olduğunu söyledi.

Öte yandan Hürriyet’te yer alan habere göre; 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkma izinlerinin 2 güne çıkabileceği iddia edildi…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN