75 metrelik uçurumun kenarında cuma namazı

75 metrelik uçurumun kenarında cuma namazı

Camilerin yaklaşık 2,5 ay sonra yeniden ibadete açılmasıyla bugün ilk cuma namazı kılındı. Sivas'ta 75 metrelik uçurumun kenarında bulunan Abdulvahabi Gazi Camisi'nde sosyal mesafeli olarak kılınan cuma namazı ise havadan görüntülendi.

Yukarı Tekke Mezarlığı içinde yer alan Abdulvahabi Gazi Camisi ve Türbesi, 1972 yılında eski ve küçük mahalle mescidiyken, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce yıktırılarak, yerine 2 katlı yeni cami yaptırıldı.

75 METRELİK UÇURUMUN KENARINDA

Yüksek tepeye yaptırılan cami, Hz. Muhammed'in sancaktarı olduğu rivayet edilen Abdulvahabi Gazi Türbesi nedeniyle cuma ve bayram namazları ile dini günlerde ziyaretçi akınına uğruyor.

Cami, ayrıca Osmanlı padişahlarından Kanunu Sultan Süleyman'ın oğlu Bayezid ve oğullarının da türbesini içinde barındırıyor. Yaklaşık 75 metrelik uçurumun kenarında bulunan cami, konumu nedeniyle de görenlerin ilgisini çekiyor.

BUGÜN CEMAAT İLE BULUŞTU

Koronavirüs nedeniyle cuma namazı kısıtlaması sonrası camide, sessizlik hakim oldu. Normalleşme sürecine girilirken alınan kararlar sonrası cuma namazları, bugün sosyal mesafeli olarak kentte belirlenen camilerde kılındı.

Kentin sembollerinden olan uçurumun kenarındaki Yukarı Tekke Abdulvahabi Gazi Camisi ve Türbesi yasağın kaldırılmasının ardından bugün cemaati ile buluştu.

HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Uçurum kenarında kılınan sosyal mesafeli cuma namazı ise havadan dronla görüntülendi. Halk, aylar sonra cuma namazı kılmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, kurallar ve sosyal mesafeye uymaya özen gösterdiklerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN