9. Türkiye Yayıncılık Kurultayı ilk kez çevrimiçi düzenlenecek

9. Türkiye Yayıncılık Kurultayı ilk kez çevrimiçi düzenlenecek

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin düzenlediği 9. Türkiye Yayıncılık Kurultayı, 25-26 Haziran tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenecek.

İki yılda bir düzenlenen kurultayın dokuzuncusu, Türkiye Yayıncılar Birliği’ne uzun yıllar hizmet vermiş eski başkanlardan Çetin Tüzüner’in anısına adanacak.

Türkiye’den ve dünyadan uzman yayıncıları ve yayıncılık paydaşlarını internet üzerinden bir araya getirerek yayıncılık sektörünün geleceğine ışık tutmayı amaçlayan kurultayda sektörün temelinde yer alan konular, sorunlar, ihtiyaçlar ve eğilimler tartışılacak.

İLK KEZ ÇEVRİMİÇİ DÜZENLENECEK

Kurultayın ilk gününde yayın dünyasında yeni dönemde yayıncıları ve okuyucuları nelerin beklediği; yayıncılıktaki dijital seçenekler, bu seçeneklerin okura sundukları, Türkiye’de dijital yayıncılığa talebin gelişimi ve içinde bulunduğumuz pandemi dönemi nedeniyle telif haklarında yaşanacak olası gelişmeler mercek altına alınacak.

PROGRAM İÇİN TIKLAYIN

Kurultayın ikinci gününde ise üretilen kitabın okura ulaşmasını sağlayan tedarik zincirini yeni dönemde nelerin beklediği, nelerin değişebileceği; yayıncılık sektörünün ayakta kalması ve gelişimini sürdürebilmesi için ihtiyaç duyulan “yazılı kültürü koruma yasası”nın paydaşlar tarafından analiz edilerek sektör için yeni bir yol haritasının nasıl çizilebileceği ve okuma kültürünün geleceği konuları tartışılacak.

İlk kez çevrimiçi düzenlenecek olan kurultay yayın dünyasına ve kitaplara ilgi duyan herkesin katılımına açık olacak.

9. Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın ayrıntılı programı ilerleyen günlerde açıklanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN