AB, İran'a yaptırımları uzattı

AB, İran'a yaptırımları uzattı

AB, insan hakları ihlalleri gerekçesiyle İran'a uyguladığı yaptırımları uzattı. Listeye İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun genel komutanı ile Besiç milis güçlerinin komutanı da eklendi.

Avrupa Birliği, İran'a 10 yıldır uyguladığı yaptırımları uzatma kararı aldı. AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, yaptırımların 13 Nisan 2022'ye kadar uzatılması kararı alındığı belirtildi. 

4 KURUM DAHA LİSTEDE

Konsey açıklamasında ayrıca yaptırım listesine 8 kişi ve 3 kurumun eklendiği kaydedildi. Böylece yaptırım uygulanan toplam kişi sayısı 89, kurum sayısı 4'e yükseldi.

Yaptırım listesine eklenen kişi ve kurumların Kasım 2019'da İran'da düzenlenen gösterilerde kullanılan şiddette rolleri bulunduğu belirtildi.

CEZAEVLERİ DE EKLENDİ

Bu kişiler arasında İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami, Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Besiç milis güçlerinin başında bulunan Gulam Rıza Süleymani ile polis teşkilatı ve ordudan üst düzey bazı kişiler bulunuyor.

Listeye eklenen kurumların ise Evin, Feşafuye ve Recai Şehr cezaevleri olduğu belirtildi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN