AB Konseyi Başkanı Michel’den Biden’a yeni iş birliği çağrısı

AB Konseyi Başkanı Michel’den Biden’a yeni iş birliği çağrısı

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'a "yeni bir kurucu pakt" teklifinde bulundu. Michel, "Yeni başkana ciddi bir teklifte bulunuyorum" dedi.

ABD'nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden'ın görevine başlamasına saatler kala Avrupa Birliği'nden (AB) Biden'a yeni bir teklif geldi. AB Konseyi Başkanı Charles Michel yaptığı açıklamada, Seçilmiş Başkan Biden'a AB ile barış, güvenlik, refah, özgürlük ve insan hakları gibi konularda beraber çalışmak üzere "yeni bir kurucu paktı" oluşturmaya çağırdı.

DAHA GÜÇLÜ AVRUPA İÇİN PAKT ÖNERİSİ

AB Konseyi Başkanı Michel, "Bugün bir geçişten daha fazlası. Bugün, son 4 yıldır sıkıntı çeken Atlantik ötesi ilişkilerimizi canlandırmak için bir fırsat. Bu yıllar içinde dünya daha da karmaşık, daha dengesiz ve daha öngörülemez hale geldi. Görevinin ilk gününde yeni başkana ciddi bir teklifte bulunuyorum. Daha güçlü bir Avrupa için, daha güçlü bir Amerika için ve daha iyi bir dünya için yeni bir kurucu pakt inşa edelim" ifadelerini kullandı. 

Konsey Başkanı Michel, ikilinin öncelikli 5 başlık üzerinde çalışması gerektiğine dikkat çekti. Michel yaptığı açıklamada bu başlıkları, "çok taraflı işbirliğini artırmak, koronavirüs ile mücadele, iklim değişikliğiyle mücadele, dijital dönüşümle ekonomik iyileşme ile güvenlik ve barış için güç birleşimi sağlamak" olarak sıraladı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN