AB Suriyeli üst düzey bir yetkiliye daha yaptırım uyguluyacak

AB Suriyeli üst düzey bir yetkiliye daha yaptırım uyguluyacak

Avrupa Birliği (AB), Suriye'de yeni atanan Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad’ı yaptırım uygulanacak kişiler listesine aldı.

AB Konseyinden yapılan açıklamada, Esad rejimi ve destekçilerine yönelik yaptırım listesinin genişletildiği belirtildi. Bu kararla birlikte, Suriye'de göreve yeni başlayan Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad’ı yaptırım uygulanacak kişiler listesine aldı.

Açıklamada yer alan ifadelere göre, “Suriye'deki durumun ciddiyeti göz önünde bulundurulduğunda ve Faysal Mikdad’ın Dışişleri Bakanı olarak atanması göz önüne alındığında, 2013 tarihli Karar Ek 1'de kısıtlayıcı tedbirlere tabi olan gerçek ve tüzel kişiler, tüzel kişiler veya kuruluşlar listesine eklenmelidir” denildi. İfadede ayrıca, Mikdad, 22 Kasım 2020’de eski Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim’in hayatını kaybetmesi sonucu atanmıştı" sözlerine yer verildi.

Esad rejiminin yeni atanan Dışişleri Bakanı  Faysal Mikdad’ın da listeye dahil edilmesiyle yaptırım uygulanan kişi sayısının 289'e çıktığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN