AB üyesi 4 ülke Kovid-19 aşısı için güçlerini birleştirdi

AB üyesi 4 ülke Kovid-19 aşısı için güçlerini birleştirdi

Hollanda, Almanya, Fransa ve İtalya, koronavirüse (corona virüs) karşı bir an önce aşı elde elde etmek için güçlerini birleştirecek. 'Aşı ittifakı' kuran ülkeler, üretimi mümkün olduğunca AB sınırları içerisinde yapılmasını istiyor. Ancak AB'nin yanı sıra Afrika ve diğer ülkeler için de yeterli düzeyde aşı sağlanması için ilaç şirketleri ile anlaşmalar gerçekleştirilecek.

Hollanda, Almanya, Fransa ve İtalya, koronavirüse karşı 'aşı ittifakı' kurdu, 4 ülke bir an önce aşı elde elde etmek için güçlerini birleştirdi.

AŞI HARİTASI ÇIKARILACAK

Güçbirliği çerçevesinde 4 ülke öncelikli olarak korona aşısı konusunda gelecek vadeden çalışmaların haritasını çıkaracak. BBC'de yer alan habere göre, daha sonra üretim konusunda, geliştirici bilim insanları ve ilaç şirketleri ile gerekli görüşmeleri yapacak.

HOLLANDA HÜKÜMETİ UMUTLU

Hollanda hükümetine göre, AB'deki en fazla geliştirme ve üretim tesisine sahip bu 4 ülkenin aşı konusunda ortak bir yol izlemesi, önemli avantajları da beraberinde getirecek.

Halk Sağlığı Bakanı Hugo de Jonge, bu güçbirliği sayesinde Avrupa nüfusunun, özellikle de en savunmasız kesimlerin koronavirüs aşısından yararlanmasının sağlanacağını söyledi.

İLAÇ ŞİRKETLERİ İLE ANLAŞMALAR YAPILACAK

'Aşı ittifakı'na dahil ülkeler, üretimin mümkün olduğunca AB sınırları içerisinde yapılmasını amaçlıyor. Ancak AB'nin yanı sıra, Afrika ve diğer ülkeler için de yeterli düzeyde aşı sağlanması için, ilaç şirketileriyle anlaşmalar yapılacak.

Hollanda, Almanya, Fransa ve İtalya hükümetleri, AB Komisyonu'nu da görüşmelere dahil etmek istiyor. İlerleyen süreçte, diğer AB ülkeleri de ittifaka katılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN