ABD Başkanı Trump: 2-3 hafta içinde 100 bin kişi ölebilir

ABD Başkanı Trump: 2-3 hafta içinde 100 bin kişi ölebilir

ABD’deki krizin merkez üssü New York’ta coronavirüsü salgınından ölenlerin sayısı her geçen gün artarak devam ederken, kornavirüs (corona virüs) hastalarına hizmet veren hastanelerin morglarının dolması sonucunda, Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) kente “geçici morg” olacak 85 soğutuculu (frigrorifik) kamyon gönderdi. Öte yandan ABD Başkanı Trump “Gelecek iki üç hafta içinde 100 bin kişinin” salgından ölebileceği uyarsında bulundu.

NEW YORK/KARAR

Son dört günde New York'ta coronavirüsünden ölenlerin sayısı 450'den 932'ye çıkarken, COVID19 hastalarını kabul eden hastanelerin morglarının dolması nedeniyle federal hükümete bağlı FEMA tarafından sağlanan 78 özel soğutuculu kamyon, kentin değişik bölgelerindeki hastanelere gönderildi.

Soğutuculu kamyonların özellikle Manhattan’daki Lenox Hill, Mount Sınai gibi bazı hastanelerin yakınındaki sokaklara, kaldırımlara ve bazı apartmanların önünü de kapatacak şekilde park ettiği görüldü.

TRUMP: 2-3 HAFTA İÇİNDE 100 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’daki Coronavirüsü Görev Gücü’nün günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, bu salgından dolayı ülkenin ölüm bilançosuyla ilgili korkutucu rakamlar verdi.

Başkan Trump konuşmasında aslında pozitif bir insan olduğunu ve pozitif mesajlar vermek istediğini belirtirken, “Gelecek iki üç hafta içinde 100 bin kişinin” salgından ölebileceği uyarsında bulundu.

TENİS KORTUNA 350 YATAKLI HASTANE

New York’ta, kentin ve dünyanın en büyük fuar merkezlerinden biri olan Javits Center’ın hastaneye dönüştürülmesi, ABD Donanması’na ait Comfort adlı hastane geminin hizmete girmesi ve Central Park’a hasra hastanesinin kurulmasını takiben Queens semtindeki bir tenis kortuna hastane kurulacak. Yapımına bugün başlanan hastanenin haftaya hizmet vermesi bekleniyor.

"YAS TUTMANIN BİR YOLUNU BULMALIYIZ"

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio hastanenin kurulacağı tenis kortunda yaptığı açıklamada New Yorklulara şu mesaları verdi:

“New Yorklular olarak acı ve kederle yaşarken, aynı zamanda ilerlemeye de devam etmeliyiz. Ne yazık ki bunu bir savaşa benzetmek zorunda kaldım. Askerlerin savaşta yapmaları gereken budur. Yas tutmanın bir yolunu bulmalıyız ama asla felce uğratılmamalıyız. Çünkü insanların yaşamları tehlikede ve kurtarabildiğimiz, rahat nefes aldırabileceğimiz, yardım edebileceğimiz insanlar için her zaman orada olmalıyız. Ama biz kesinlikle burada, kamu hizmetinde bulunan kendi teşkilatımızdan kaybettiğimiz insanların acısını da hissediyoruz.”

ABD’DE GEÇMİŞ SALGINLARDAKİ ÖLÜM ORANI

İspanyol Gribi, 1918-20: 675 bin

H2N2, 1957-58: 116 bin

H3N2, 1968: 100 bin

H1N1, 2009: 12 bin 469

ABD SAVAŞLARDA KAÇ KİŞİ KAYBETTİ?

11 Eylül saldırılarında 2977 masum vatandaşını kaybeden ABD’nin bugüne kadar savaşlardaki kayıpları ise şu şekilde:

İç Savaş: 600 bin

II. Dünya Savaşı: 400 bin

I. Dünya Savaşı: 115 bin

Vietnam: 58 bin

Kore: 36 bin

Irak: 4 bin 500

Afganistan: 2 bin 300


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN