ABD Dışişleri'nden 'Dağlık Karabağ' çağrısı

ABD Dışişleri'nden 'Dağlık Karabağ' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ve Azerbaycan'a, Dağlık Karabağ'da çıkan çatışmalara derhal son verme çağrısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, ABD’nin Dağlık Karabağ Bölgesinde Ermenistan ve Azerbaycan arasında devam eden çatışmaların sona erdirilmesi ve en hızlı şekilde ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulunduğunu aktardı.

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN TAZİYE

Ermenistan’ın sabah saatlerinde Azerbaycan sınır hattına düzenlediği saldırıların ardından başlayan çatışmalar sonrası tüm dünya gözünü Ermenistan-Azerbaycan sınırında bulunan Dağlık Karabağ’a çevirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin Dağlık Karabağ Bölgesinde gerçekleşen askeri çatışmalardan büyük endişe duyduğu belirtilirken, hayatını kaybeden kişilerin ailesine baş sağlığı dilendiği aktarıldı.

“ÇATIŞMALARI KINIYORUZ”

ABD’nin Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmaları kınadığını belirten Sözcü Ortagus, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Biegun’un Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan’ı aradığını açıkladı. Ortagus, Biegun’un Bayramov ve Mnatsakanyan’a bölgede en hızlı şekilde ateşkes ilan edilmesi ve var olan direkt iletişim hatlarının kullanılarak ileride oluşabilecek sorunların engellenmesi konusunda tavsiyede bulunduğunu ifade etti.

“ABD BARIŞÇIL BİR ÇÖZÜM BULMAYA HAZIRDIR”

Açıklamada, ayrıca “ABD, özellikle dış güçlerin artan şiddete müdahalesinin bölgede tansiyonu arttıracağına inanıyor. Her iki tarafı da Minsk Grubu ile çalışmaya ve diyaloğa dönmeye çağırıyoruz. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu’nun üyesi olarak ABD taraflara barışçıl ve sürdürülebilir bir çözüm bulmaya yardım etmek için hazırdır” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN