ABD: NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız

ABD: NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından, İdlib'de rejim tarafından TSK unsurlarına düzenlenen saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Türkiye'yi bu krizde en iyi nasıl destekleyebileceğimize dair seçeneklere bakıyoruz, NATO müttefiki Türkiye'nin yanındayız" denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İdlib'de rejim kuvvetleri tarafından TSK unsurlarına düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yayımladı. ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ''İdlib'de Türk askerlerinin kaybıyla sonuçlanan saldırı konusunda oldukça endişeliyiz. Esed rejimi, Rusya ve İran destekli güçler alçak saldırıya derhal son vermeli.

NATO MÜTEFİKİ TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

Türkiye'yi bu krizde en iyi nasıl destekleyebileceğimize dair seçeneklere bakıyoruz. Bu gelişmeleri teyit etmek ve mevcut durum hakkında daha fazla netlik sağlamak için Türk makamlarıyla temas halindeyiz. NATO müttefiki Türkiye'nin yanındayız'' ifadelerine yer verildi.

Öte yandan ABD'nin NATO Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, İdlib'deki gelişmeler üzerine "Umarız Türkiye Rusya'ya güvenip güvenemeyeceğini anlamıştır" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN