'ABD, Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacak' iddiası

'ABD, Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacak' iddiası

Beyaz Saray ile Kremlin arasında Ukrayna üzerinden yaşanan gerginlik devam ederken Reuters'a konuşan bilgili kaynaklar, ABD'nin Rusya'ya seçimlere müdahale ve kötü niyetli siber aktivite suçlamaları nedeniyle yeni yaptırımlar uygulayacağını iddia etti.

Ukrayna ve Rusya arasındaki Donbas bölgesi üzerinde hakimiyet mücadelesi Karadeniz'de tansiyonu artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Joe Bieden, Rus lider Vladimir Putin'i arayarak Ukrayna konusunda endişelerini dile getirerek Ukrayna ulusal çıkarlarını savunma adına 'sert adımlar' atacağı uyarısında bulunmuştu. Reuters'a konuşan konu hakkında bilgili kaynaklar, ABD'nin Rusya'ya seçimlere müdahale ve kötü niyetli siber aktivite suçlamaları nedeniyle yeni yaptırımlar uygulayacağı iddia edilirken, kişi ve kurumları hedef alacak yaptırımların perşembe günü açıklanabileceğini ifade etti.

30 KURULUŞ KARA LİSTEYE ALINACAK

Reuters'a konuşan konu hakkında bilgili kaynaklar 30 kuruluşun kara listeye alınacağını, ayrıca 10 kadar yetkilinin sınır dışı edileceğini ifade etti. ABD'nin aynı zamanda Rusya'nın kamu borcunu hedef alan yeni hamleler de yapması bekleniyor. 

SolarWinds Corp'un yaptığı yazılımın saldırıya uğramasının ardından bilgisayar korsanları binlerce şirket ve devlet dairesine erişim sağlamıştı. ABD, saldırının arkasında Rusya'nın olduğunu savunuyor. 

ABD basınında yer alan habere göre; Washington, Rusya'yı 2020 seçimlerine Donald Trump'ın kazanması için müdahale ettiği için de cezalandırmak istiyor.

Moskova-Washington hattında mevcut olarak ilişkiler mevcut olarak Ukrayna sınırına Rusya'nın yaptığı yığınak nedeniyle de çok gergin bir noktada bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN