ABD Sağlık Bakanı Alex Azar: İhtiyaçlarımızı giderdikten sonra aşıyı diğer ülkelerle paylaşırız

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar: İhtiyaçlarımızı giderdikten sonra aşıyı diğer ülkelerle paylaşırız

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, koronavirüs aşısını ürettikleri takdirde önce kendi ihtiyaçlarını karşılayacaklarını sonrasında aşıyı diğer ülkelerle paylaşacaklarını açıkladı.

ABD’nin Tayvan ile yıllardır gerçekleşen en üst düzey teması sonrasında açıklamalarda bulunan ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, koronavirüs (Covid-19) aşısı ve tedavisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazetecilere konuşan Azar, “Önceliğimiz elbette ABD Ulusal Gıda ve İlaç Dairesi’nin güvenli onayını verdiği ve etkili bulduğu aşı ve ilacı yetecek kadar üretmek. İstediğimiz kapasiteye eriştiğimizde ve ihtiyaçlarımız karşılandığında bu ürünleri dünyanın diğer ülkeleriyle adil ve eşit bir şekilde dağıtmayı planlıyoruz” dedi.

Dünya genelinde 200’den fazla Covid-19 aşısının geliştirilme aşamasında olduğu bilinirken bunlardan 20’si insanlar üzerinde klinik deney fazına geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN