ABD Senatosu'ndan Biden'a 'Türkiye'ye yaptırım uygula' mektubu

ABD Senatosu'ndan Biden'a 'Türkiye'ye yaptırım uygula' mektubu

ABD'de Demokrat ve Cumhuriyet partiden senatörler, Türkiye'deki insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek Türkiye'ye yaptırım uygulanması için Joe Biden'a bir mektup yazdı.

ABD Senatosu'nda Demokrat ve Cumhuriyetçi parti üyesi senatörler, insan hakları ihlallerini gerekçe göstererek, ABD Başkanı Biden'a Türkiye'ye yönelik yaptırım uygulanması için mektup gönderdi. Mektuba çok sayıda senato üyesinin imza atması dikkat çekti.

Reuters’ta yer alan habere göre, Türkiye'de insan haklarına yönelik ihlallerin yaşandığını öne süren Demokrat ve Cumhuriyetçi parti üyesi senatörler,  Ankara'ya yaptırım uygulanması için Biden’a mektup gönderdi.

Senato'daki 54 üyenin imzaladığı mektupta Cumhurbaşkanı Erdoğan; iç muhalefeti ötekileştirmekle, bağımsız medyayı susturmakla, gazetecileri hapse atmakla ve bağımsız yargı mensuplarını tasfiye etmekle suçlandı.

ABD’nin NATO üyesi Türkiye’nin Rus Hava sistemini satın almasına yönelik yaptırımları arttırmasına rağmen Ankara, Biden yönetimiyle ilişkilerini geliştirmek istediğini açıklamıştı.

Biden'in buna rağmen Ankara'ya daha sert olması bekleniyor

TÜRKİYE'YE CAATSA YAPTIRIMLARI

ABD'nin eski başkanı Donald Trump geçtiğimiz aralık ayında, Rusya'dan alınan S-400’lerden dolayı Türkiye’ye CAATSA yaptırımları içeren yasayı imzalamıştı. Yaptırım maddelerine göre, Savunma Sanayii Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir ve 3 kurum çalışanı da yaptırım listesine eklenmişti.

ABD Hazine Bakanlığı'nın sitesinden paylaşılan açıklamada, Savunma Sanayi Başkanlığı ve kurumun Başkanı İsmail Demir'in dışında Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Savunma Sanayi Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Mustafa Alper Deniz’ ve Serhat Gençoğlu’nun da yaptırım listesine alındığı bildirilmişti.

Erdoğan hükümeti tarafından 300 bin kişi gözaltına alındı ve 150 binden fazla memur işten çıkarıldı. Birden fazla muhalefet milletvekili de hapse atıldı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN