ABD, Türkiye'nin koronavirüs uyarısını 3. seviyeye yükseltti

ABD, Türkiye'nin koronavirüs uyarısını 3. seviyeye yükseltti

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Türkiye'nin koronavirüs uyarısını 3. seviyeye çıkardı. Yapılan açıklamada zorunlu olmadıkça Türkiye'ye gidilmemesi istendi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), Türkiye'ye seyahat uyarısını koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 3. seviyeye çıkararak vatandaşlarına zorunlu olmadıkça Türkiye'ye gitmemelerini tavsiye etti.

Uyarıda ülkede Covid-19 riskinin yüksek olduğu ve zorunlu olmadıkça vatandaşların Türkiye'ye gitmemesi söylendi.

"TÜRKİYE'YE GİTMEKTEN KAÇININ"

CDC, başka sağlık sorunları olan kişiler gibi risk grubunda bulunanların Türkiye'ye gitmekten her halükarda kaçınması gerektiğini ifade etti.

Uyarıda, Türkiye'de hastalanan seyahatçiler için kaynakların sınırlı olabileceği belirtildi. Zorunlu ziyaret gerekçeleri olarak insani yardım çalışmaları, sağlık gerekçeleri ve aile acil durumları gösterildi.

"MASKE VE SOSYAL MESAFEYE UYUN"

Türkiye'ye gelen seyahatçilerin de maske takmak ve sosyal mesafeyi korumak gibi koronavirüse karşı alınan temel önlemlere uyması söylendi.

ABD'de 5 milyonda fazla Covid-19 vakası bulunuyor. Virüs sebebiyle 165 bin kişi hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN