ABD'de 23 eyalette maske takma zorunluluğu kaldırıldı

ABD'de 23 eyalette maske takma zorunluluğu kaldırıldı

ABD'de Teksas eyaletinin maske takma zorunluluğunu kaldırmasının ardından 23 eyalet daha bu karara eklendi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz günlerde eyalet valililerine maske takma zorunluluğu getirmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu ancak 23 eyalette daha maske takma zorunluluğunu kaldırdı. Teksas eyaletinde maske takma zorunluğunun kaldırılması yönündeki kararın ardından 23 eyalette daha maske takmak zorunlu olmayacak.

Maske takma zorunluluğunu kaldıran eyaletler arasında Alabama, Alaska, Arizona, Arkansas, Florida, Georgia, Idaho, Indiana, Iowa, Kansas, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, North Dakota, Oklahoma, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah, Wisconsin ve Wyoming yer aldı.

ABD genelinde yaklaşık 75 milyon kişinin Kovid-19'a karşı aşılanma uygulaması tamamlandı. 121 milyon kişi ise ilk doz aşısını oldu. Ülkede günlük 5 milyon kişinin aşılandığı belirtiliyor. ABD genelinde aşılama oranı ise yüzde 36. Pek çok eyalette aşı için tek şart olarak 16 yaş ve üstü olmak yeterli. ABD hükümeti eyaletlere toplamda 237,8 milyon doz aşı gönderdi.

5.jpg

ABD'de (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı son bir günde 709 kişi artarak 567 bine ulaştı. Toplam vaka sayısı ise 31 milyon 151 bin 904'e yükseldi. Kaliforniya 3 milyon 700 binden fazla vaka ve 60 bin 491 ölümle ülkede ilk sırada yer alırken, bu eyaleti 2 milyon 836 binden fazla vakayla Texas ve 2 milyon 125 binden fazla vakayla Florida izliyor.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden ise geçtiğimiz günlerde "Tetikte olmazsak virüsün daha kötü yayıldığını görürüz, iyiye gittiğimizi değil" diyerek eyalet valilerine maske takmayı zorunlu hale getirmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Rochelle Walensky de bir uyarı yaparak "Yeniden hissetmeye başladığım kötü sonun yaklaştığına dair düşüncelerimi dile getireceğim. Umutlanmak için çok fazla gerekçemiz var ama şu an için çok korkuyorum. ABD'nin de birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi vaka sayılarında ve ölümlerde yeni bir zirve yapmasını istemiyorum" demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN