ABD'de Cumhuriyetçi vekilden Kocaayak avı önerisi! Yakalayana 25 bin dolar ödül

ABD'de Cumhuriyetçi vekilden Kocaayak avı önerisi! Yakalayana 25 bin dolar ödül

ABD’nin Oklahoma eyaletinden Cumhuriyetçi Parti’ye mensup Temsilciler Meclisi üyesi Justin Humphrey, on yıllardır maceracıların hayal dünyasını süsleyen Kocaayak efsanesinin yakalanması için eyalette av sezonu başlatan yasa tasarısını sundu.

KARAR.COM | DIŞ HABERLER 

Justin Humphrey’in sunduğu yasa, Kocaayak festivalinin Arkansas sınırı yakınında bulunan yoğun ormanlık bölgedeki Ouachita Dağları’nda düzenlenmesini içeriyor. 

YAKALAYAN KİŞİYE 25 BİN DOLAR ÖDÜL

Bölge için avlanma ruhsatı çıkarmanın turizmi artırmaya yardımcı olabileceğini söyleyen Humphrey, “Gerçek bir av sezonu başlatmak ve Kocaayak’ı avlamak isteyenler için ruhsat vermek, daha fazla insanı eyaletimizin güzel bölgesine çekecek” dedi.

Humphrey, yasanın Kocaayak’ın yalnızca tuzağa düşürülmesine izin vereceğini ve ayrıca yakalayan kişinin 25 bin dolarla ödüllendirileceğini umduğunu söyledi. 

Kocaayak’ın avlanmasıyla ilgili yasa tasarısı hakkında KOCO TV’ye konuşan Oklahoma Yaban Hayatı Koruma sözcüsü Micah Holmes, ajansın bilim odaklı araştırma yöntemlerini kullandığını ve Kocaayak’ı tanımadığını söyledi. 

KOCAAYAK NEDİR?  

Ormanda yaşayan yarı insan yarı hayvan yaratıklara halk masallarında çok sık rastlanmaktadır Yüzyıllar boyunca bu yaratıkların kadim zamanlarda yaşadıkları düşünülmüştür. Bazıları da bu yaratıkların tamamen hayal ürünü olduğunu iddia etmişlerdir. 

Kocaayak adı bu dev yaratıkların bıraktıkları ayak izleri nedeniyle takılmıştır. Çoğunlukla izler beş parmaklıdır. Fakat 2,3,4 ve 6 parmaklı izler de görülmüştür. İnsan ayağına benzemektedir fakat insan ayağından çok büyüktür. Yüzlerce tanığın verdiği ifadelerden boylarının 1,80 ile 2,10 metre olduğu anlaşılmaktadır 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN