ABD'de polis şiddeti eylemleri sürüyor: Burada bir katil yaşıyor

ABD'de polis şiddeti eylemleri sürüyor: Burada bir katil yaşıyor

ABD'nin Minneapolis kentinde binlerce kişi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesini protesto etti. Eylemciler Floyd'u öldüren polisin evinin önüne giderek yere "Burada bir katil yaşıyor" yazdı.

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti yüzünden hayatını kaybeden George Floyd'un ölümünü protesto eden yüzlerce göstericiye polis müdahale etti.

Yerel medyada yer alan haberlere ve sosyal medyada paylaşılan görüntülere göre göstericiler, önceki gün Floyd'un hayatını kaybettiği yerin yakınında bulunan 3. bölge polis merkezinde akşam saatlerinde toplandı.

CİNAYETLE YARGILANMASINI İSTİYORLAR

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı ve birçok bölgeye giriş çıkışları kapattığı yerde bir araya gelen göstericiler, Floyd'un ölümüne neden olan polislerin cinayetle yargılanması yönünde sloganlar attı.

Bazı noktalarda göstericilerle yakın temasa giren polislerin göstericileri dağıtmak için yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz kullandığı kameralara yansıdı.

MAĞAZA YAĞMALANDI

Olaylar devam ederken bazı göstericilerin bölgede bulunan bir mağazayı ateşe verdiği, bir başka mağazayı ise yağmaladığı ve polisin bu bölgeye ilave destek göndererek göstericileri göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttığı belirtildi.

Yerel televizyon kanallarına yansıyan son haberlerde olayların halen devam ettiğini aktarıldı.

KATİL POLİSİN EVİNİN ÖNÜNDE TOPLANDILAR

Öte yandan, bazı protestocular ise Floyd'u öldüren polis Derek Chauvin'in evinin önünde toplandılar.

Eylemcilerin, "Nefes alamıyorum", "İnsanlar insanları öldürmüyor, polis öldürüyor" yazılı pankartlar taşıdıkları ve evin önüne ise "Burada bir katil yaşıyor" yazdıkları görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN