ABD'de TikTok indirmek yasaklandı

ABD'de TikTok indirmek yasaklandı

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross pazar gününden itibaren ABD'deki uygulama mağazalarında TikTok'un yer almayacağını açıkladı.

Pazar gününden itibaren TikTok'un ABD'deki uygulama mağazalarında yer alması yasaklandı.

TikTok'un ABD biriminin bir kısmının kontrolünün Başkan Trump'a yakınlığı ile bilinen iş insanı Larry Ellison'ın şirketi Oracle'a verilmesi bekleniyordu. Bloomberg’de yer alan habere göre Başkan Trump bu anlaşmanın detaylarını beğenmedi ve henüz imzalamaya hazır olmadığını söyledi.

Başkan, ABD'li şirketlerin TikTok ile yapacakları muhtemel anlaşma için sürenin 20 Eylül'de biteceğini açıklamıştı.

Başkan daha sonra verdiği yeni bir karar ile TikTok'un ABD biriminin 12 Kasım'a kadar elden çıkarılması gerektiği talimatını vermişti.

DAHA ÖNCE İNDİRMİŞ OLANLAR KULLANABİLECEK

Konu hakkında bilgi sahibi kaynakların verdiği bilgilere göre hali hazırda telefonunda TikTok uygulaması indirmiş olanlar bu uygulamayı kullanmaya devam edebilecek fakat WeChat kullananlar bu uygulamayı da kullanamayacak.

Eğer TikTok 12 Kasım'a kadar şirketini satmazsa kullanıcılar uygulamayı da kullanamayacak. ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, “Bugün alınan karar Başkan Trump'ın ulusal çıkarlarımızı korumak için her şeyi yapacağının göstergesidir” yorumunu yaptı.

ByteDance firmasının 2013 yılında geliştirdiği sosyal performans uygulaması TikTok şu sıralar herkesin dilinde. Türkiye’de de Kişisel Verilerin Korunması Kurulu uygulamanın şahsi bilgileri ihlal edip etmediğini araştırmak üzere inceleme başlattı.

TikTok hakkında son bir yıldır kişisel verilerin ihlaline ilişkin güçlü iddialar var fakat son dönemde ortaya atılan iddiaların kaynağı bir siber güvenlik uzmanının sosyal medya paylaşımına dayanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN