ABD'de yağmacılar, dükkanını koruyan adamı linç etti

Siyahi George Floyd'un bir polis tarafından boğularak öldürülmesine tepki olarak başlayan protestolarda hem isyancıların hemde polisin şiddete başvurduğu görüntüler artmaya başladı. Yağmacıların dükkanını kılıçla koruyan bir adamı linç ettiği görüntüler tüyler ürperti.

BD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd, bir polis tarafından nefessiz bırakılarak öldürüldü. Ülke genelinde ırkçılık tartışmalarını tekrar başlatan olay sonrası Minneapolis kentinde başlayan protestoların diğer eyaletlere yayılmasıyla 16 eyalette 25 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Şiddet eylemlerine dönen protestolarda birçok bina ve polis merkezi yakılırken, dükkanlar yağmalanmaya başladı.

Dükkan sahipleri yağmacılara karşı silahlı önlem alırken, bir dükkan sahibi bir grup eylemci tarafından linç edildi. Görüntülerde bir eylemciyi kovalayan dükkan sahibi, daha sonrasında toplanan grup tarafından araya alınarak linç ediliyor. Yere düşen dükkan sahibine eylemciler, sopa ve tekmelerle vururken, dükkan sahibinin kanlar içinde hareketsiz bir şekilde kalmasıyla grup dağılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir