ABD'deki Türk doktor 'yılın en iyileri' arasında

ABD'deki Türk doktor 'yılın en iyileri' arasında

ABD’nin New York kentindeki New York City Woodhull Hastanesi’nde görev yapan Türk nefrolog Dr. Sine Aras Akten “21’in En İyileri” arasına girdi.

KARAR | DIŞ HABERLER

ABD’nin New York kentindeki New York City Woodhull Hastanesi’nde görev yapan Türk nefrolog Dr. Sine Aras Akten, uzun süredir en iyi doktorları seçmek ve belgelemek için bir kaynak niteliğindeki “LPW-The Leading Physicians of the World” (Dünyanın Önde Gelen Doktorları) adlı kuruluşun New York’taki değerlendirmeleri sonucunda nefroloji alanında yılın en iyi doktorlarından biri olarak ödüle layık görüldü.

LPW’nin yıl içinde değerlendirip ödül verdiği doktorlar ulusal düzeyde birçok tıp dergilerine de tavsiye ediliyor.

"KALİTELİ HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİM"

Ödülle ilgili Turkish Journal’a açıklamada bulunan Dr. Akten, duygu ve düşüncelerini şu ifadelerle dile getirdi:

“Mutlu oldum. Yapılan emeklere değiyor. Hasta iletişimi becerilerini artırmak, bu tarz ödüllerin de kolaylıkla alınmasını sağlıyor. Bu nedenle ‘Anlatısal Tıbbın’ önemini bir kez daha kavrıyorum. Columbia Üniversite’sinde eğitimini almak, isabetli bir karar olmuş. Bu konuda yazmaya ve kaliteli hizmet vermeye devam edeceğim.”

Brooklyn’deki Kovid-19’lu hasta kabul eden çalıştığı hastanesinde pandemiyle mücadelede görev üstlenen Dr. Akten, 2020 yılında pandemi dönemindeki günlüklerine yer verdiği, "Bir Doktorun Korona Güncesi" adlı kitabını yayınlanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN