ABD’den Canan Güllü’ye Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü

ABD’den Canan Güllü’ye Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü

ABD Dışişleri Bakanlığı 15. Uluslararası Cesur Kadınları Ödülü (IWOC) alanlar arasında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün de olduğunu bildirdi.

SELÇUK ACAR | KARAR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dünyanın dört bir yanından bir grup başarılı kadını onurlandırmak için 2021 Uluslararası Cesaret Kadınları Ödülleriyle ilgili sanal bir törene ev sahipliği yapacak. Törende ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi “First Lady” Dr. Jill Biden da bir konuşma yapacak.

2007’den beri dünyanın dört bir yanından barış, adalet, insan hakları, cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesini savunmada cesaret, fedakarlık ve liderlik sergileyen kadınları ödüllendiren ABD Dışişleri Bakanlığı bu yıl ödül alanlar arasında Türkiye’den Canan Güllü’nün de olduğunu bildirirken, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’den Canan Güllü cinsiyet eşitliği, kadınların yönetimde, iş gücünde ve eğitimde yer almasını teşvik edici çalışmalarındaki kararlı savunuculuğuyla Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne layık görüldü”

31 yıldır kadın aktivist olan Canan Güllü, 186 şubeye ve 52 bin 500 üyeye sahip STK'larının çatı örgütü Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'nun başkanlığını yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN